Lima LANGKAH MUDAH Buat DUIT Dengan BLOG

Bagaimana Nak Dapat Duit Dengan BLOG...? Pastinya ini soalan yang paling banyak bermain diminda para blogger. Ya lah kan... Daripada sibuk berblog sahaja, alangkah baik sambil sambil berblog kita menjana pendapatan. Walaupun ber-blog dianggap satu minat untuk berkongsi, namun dengan PENDAPATAN RM, pasti minat itu akan lebih bermakna.

Ramai yang menganggap untuk menjana pendapatan online memerlukan modal. Tetapi tahukah anda ianya boleh dilakukan secara PERCUMA. Antaranya ialah dengan menulis blog. Di sini saya akan memberikan sedikit tips kepada yang berminat berbuat demikian. Untuk pengetahuan anda juga, Telah RAMAI yang telah buat duit dengan blog hanya dengan memaparkan gambar-gambar dan video-video sahaja tanpa ada banyak tulisan atau cerpen. hanya perlukan sedikit kreativiti anda. Ok bagi yang nak follow step by step boleh mulakan sekarang.

Ok, untuk yang free boleh guna kan seperti: 

Ikuti LANGKAH LANGKAH ini Untuk buat duit dengan blog

Langkah Pertama
Daftar blog di mana-mana tapak blog percuma seperti yang disenarai diatas, dan pilih themes yang disediakan, lihat hasilnya. Selesai langkah pertama. Mudah kan? Kalau malas nak teruskan hari ini boleh tinggalkan dahulu dan buat kerja anda. Sambung esok.. 

Langkah KeDua
Masukkan tiga entri (post) pertama anda tak kira, gambar, video atau cerita anda sendiri. Seboleh bolehnya gambar anda sendiri atau tulisan anda sendiri untuk mengelakkan blog anda mendapat ranking terbaik dari Google. ok dah siap boleh tarik nafas lega anda dah berjaya hingga ke tahap ini.

Langkah Ke tiga
Buat kerja-kerja ping ping, apa tu ? ikut je kalau nak berjaya – hehe gurau je, jangan tension sangat buat blog ni. Ok ping ni bertujuan untuk kita memberitahu ke seluruh dunia akan kewujudan blog kita ni. jangan buat blog syok sorang-sorang, kalo orang lain tak tau macam mana nak buat duit dengan blog. Formula paling mudah untuk kita ingat [ Traffic = Duit ]


Langkah Ke EMPAT
Pastinya anda Submit URL blog anda ke search engine untuk memudahkan blog dan kandungan blog anda dikesan oleh enjin carian bila pelayar internet dari seluruh dunia memasukkan kata kunci yang berkaitan.

2. http://bing.com/

Langkah Ke LIMA
Daftar keprogram-program affiliate yang top-top je,dan letakkan kedalam blog kita kod-kod affiliate yang diberikan, untuk mudah paham “sebab dia orang ni dah confirm bayar”.

1. Adsense – http://google.com/adsense
3. Adverlets – http://www.advertlets.com
4. Komli - http://wwwkomli.com

Namun haruslah di ingat agar tidak meletakkan terlalu banyak IKLAN agar tidak menganggu pembaca blog anda dan mengalakkan mereka untuk kembali kali kedua dan seterusnya.

Bila dah siap semua LIMA langkah ini anda bolehlah rehat. Kemudian anda bolehlah ulang balik proses hari Langkah Kedua hingga hari Langkah Ke Empat, berulang-ulang dan berterusan. Selepas itu InsyaAllah anda akan mula melihat DUIT  mengalir ke akaun anda. 

Pastinya anda tertanya tanya.... Betapa mudahnya buat duit bukan. Inilah antara sebab ramai anak muda yang boleh hidup mewah pada zaman ini.

Ini hanyalah panduan asas. Sekiranya anda benar benar serius anda boleh ikuti entri yang seterusnya. Thanks and Good LUCK

3 comments:

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers