Monday, September 29, 2014

KAEDAH Mandi Paling ANEH Di Dunia (9 Kaedah)

Banyak kaedah mandi yang diamalkan di seluruh dunia atas alasan untuk kesihatan atau sekadar suka suka. Namun, ada diantaranya seperti mandi lumpur dan mandi susu telah terbukti memberikan kesihatan yang baik kepada pelakunya. Peraoalannya, sudikah kita melakukan 'ritual' yang kelihatan aneh dan janggal ini. Selain itu, sesetangahnya memerlukan kos yang sangat tinggi seperti mandi 'wine'.

 Berikut merupakan 9 cara mandi paling aneh didunia.

Curry Bath
Gambar menunjukkan seorang kanak-kanak lelaki menikmati kari air panas sambil mandi, mandi seperti ini dikatakan dapat menjaga kulit kita.Petroleum Bath
Dianggapkan bahawa ini adalah cara mandi yang paling extreme. Jangan biarkan ada percikan api ketika anda mandi atau anda akan terbakar!. Gambar lelaki dalam foto adalah lelaki Azerbaijan. Dikatakan dengan mandi seperti ini dapat efektif dalam mengelak daripada dijangkiti penyakit kulit dan arthritics.

Red Wine Bath
Foto diambil di Jepun. Anda boleh menikmati wine anggur (bagi non muslim) sekali ketika mandi.. Itupun sekiranya anda tidak jijik.


Soil Bath
Gambar diambil di Kyushu, Jepun. Mereka menimbuskan seluruh tubuh mereka untuk menikmati mandian ini. Mandi seperti ini dikatakan dapat mengeluarkan peluh. Ini macam ala-ala sauna.

Beer Bath
Kejadian dirakamkan di Jepun. Orang boleh menikmati bir ketika mandi. (bagi non muslim)

Black Mud Bath
Lumpur hitam inii terkenal sebagai mask untuk wajah. Mandian ini telah terbukti baik untuk kesihatan dengan tahap alkali yang tinggi terdapat dalam lumpur.

Mandi SUSU (Milk Bath)
Mandi susu ni biasa kita dengar untuk mereka yang mementingkan kecantikkan dan kesihatan kulit. Banyak ditawarkan oleh pusat kecantikan yang berprestig dan harganya pun mahal. Bayangkan sekali mandi, berapa banyak susu yang perlu digunakan. heheh

Chocolate Bath
Mandi jenis ini sesuai untuk penggemar coklat. 

Tomato Bath
Selain dari pesta baling tomato yang famous di eropah. terdapat juga mandi tomato yang diamalkan di merata dunia terutamanya di negara barat.


Sumber : rupadunia.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks