Skip to main content

Program Pay Per Clicks (PPC) TERBAIK Pengganti AdSenseGoogle Adsense adalah program PPC terbaik dan tentunya sangat dikenali dan diidamkan oleh para blogger. Google AdSense telah terbukti memberikan pendapatan yang sangat lumayan kepada ramai blogger.
Namun, kekerapan Google menyekat akaun Adsense blogger menjadikan ramai blogger terpaksa mencari pengganti yang setara untuk tujuna penjanaan pendapatan sebagai seorang blogger.

Selain daripada Google AdSense. Sebenarnya banyak program lain yang boleh memberikan pendapatan kepada para blogger sekalian. Walaupun ianya tidaklah semewah Google AdSense namun, perkembangan baik program program ini pasti menjanjikan sesuatu yang baik di masa hadapan. Apa yang lebih penting adalah untuk para blogger sekalian untuk terus konsisten dalam memuat naik kandungan blog.

Berikut adalah senarai program IKLAN Alternatif yang boleh anda cuba untuk mengantikan Google AdSense.

1. BuySellAds
BuySellAds adalah salah satu alternatif terbaik pengganti Google AdSense, karena jika rakan blogger sekalian memiliki website atau blog yang baik, maka anda boleh mendapatkan pendapatan melebihi Google AdSense. 

2. Publicity Clerks
Tapi untuk saat ini BSA hanya menerima blog atau website dengan content bahasa inggris. Hmmmm...tapi jangan sedih ya sob masih ada alternative nya lagi kok untuk blog bahasa Indonesia, kalau mau coba aja yang ini http://www.publicityclerks.com/. 

3. Chitika
Chitika juga merupakan salah satu alternatif terbaik sebagai pengganti Google AdSense, karena memberikan earning yang cukup tinggi dan tidak memerlukan persyaratan untuk mendapatkan persetujuan pada programnya. 

4. Infolinks


5. Yahoo Bing Contextual Ads
Yahoo Bing Contextual Ads juga bisa menjadi alternatif yang baik sebagai pengganti Google AdSense. Harus di ingat bahawa Yahoo telah mengatasi Google setelah 15 tahun di Amerika Syarikat pada tahun 2013.

6. Clicksor
Clicksor termasuk salah satu alternatif terbaik sebagai pengganti Google Adsense, sobat dapat menampilkan iklan text, gambar, animasi, dan iklan pop up. Namun, program ini selalu dikesan sebagai 'Virus' oleh kebanyakan server terutamanya server kerajaan.

7. Nuffnang
Tidak dilupakan juga satu syarikat pengiklanan online tempatan bernama Nuffnang. Sebuah syarikat yang berkembang dengan cepat ke seluruh dunia dan menunjukkan potensi yang sangat baik. Sangat terkenal dikalangan Blogger Malaysia.

Comments

  1. saya pun ada acc adsense...so far tak ada la kena sekat..bila suruh member2 buat...sebelum google approve...blog/website akan di review dulu baru diluluskan .. ramai je member yg di reject...maybe diaorg ada kriteria2 tertentu ... dulu ada gak ..Adbrite...x tau la skang ni wujud lg ke tak...

    ReplyDelete
  2. ok thanks,nampaknya kena cari backup untuk pendapatan online selain adsense sebelum apa2 terjadi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Popular posts from this blog

Jom BELAJAR Bahasa Melayu SARAWAK

Bahasa Melayu Sarawak...
Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, belajar bahasa dari kaum dan masyarakat yang berbeza adalah menjadi satu 'kemestian' yang boleh membawa kepada ikatan yang lebih erat sesama kita.
Kali ini kita akan melihat sedikit sebanyak bahasa yang menjadi bahasa RASMI rakyat Sarawak yang terdiri dari pelbagai kaum yang berbeza.
Kepada mereka mereka (terutamanya guru guru) yang akan posting ke Sarawak bolehlah belajar sedikit sebanyak sebagai persediaan bagi memudahkan komunikasi bila tiba di sana nanti. Tidak kita Iban, bidayuh, Orang ulu, dayak, Melanau Cina, bidayuh dll... Bahasa Melayu Sarawak menjadi bahasa rasmi bagai semua kaum kaum ini...
1. Tedah - Kesian 2. Kepak - Letih 3. Kayokayo - Kehulu kehilir 4. Plente - Bergurau 5. Pozer - Peniru/ Ciplak 6. Gai / Ucak - Poyo 7. Ilek 1 - Rehat 8. Ilek 2 - Sabar 9. Dolok - Dulu 10. Agik - Lagi 11. Nok ya - Yang itu 12. Madah/ Padah - Bagitahu

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

DIVIDEN HEBAT Simpanan ANDA : Pinjaman ASB Vs Simpan SENDIRI ?

1. Awal Tahun 2013 ni Ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB. Maklumlah, PNB Mengumumkan bahawa dividen ASB tahun 2012 adalah tertinggi dalam masa 5 Tahun. 
2. Namun Setelah berbicara sekian lama, kebanyakan mereka sebenarnya membuat pinjaman ASB dari beberapa bank seperti CIMB, Maybank dan yang terbaharu RHB Bank. Maka Pemikir melakukan sedikit penyelidikan berkaitan hal ini (loan ASB), dan dalam banyak banyak pembacaan Pemikir, Artikel oleh Blog Berita Semasa sebagaimana tercatat dibawah ini adalah yang paling munasabah dan bersandarkan fakta yang benar serta perlu diberi perhatian oleh para peminjam atau mereka yang berhasrat untuk meminjam sebagaimana Pemikir. 
3.  Melakukan sedikit pembacaan (kajian) terhadap apa yang cuba dilakukan adalah langkah terbaik sebelum kita meletakkan WANG (Duit) kita kepada risiko risiko yang ada dalam pasaran. Oleh itu luangkanlah …