Thursday, August 15, 2013

ECPI Dan SYIAH : Jangan Lagi TERTIPU

ECPI & hubungannya dengan Syiah.

Nampaknya perniagaan air terkenal ECPI semakin menunjukkan taring mereka MEMBELA SYIAH. Umat Islam di Malaysia mempunyai dua pilihan:

1. Tidak memboikot perniagaan ini atas dasar 'Perniagaan orang Melayu', lalu keuntungannya disumbangkan kepada PUAK SYIAH untuk menyesatkan umat Islam Sunni.

2. Memboikot perniagaan ini atas dasar 'Aqidah Islam Ahli Sunnah', lalu dengan ruginya syarikat ini, maka Syiah menjadi lemah dan tidak berupaya untuk menyebarkan kesesatan mereka.

Demi Allah, hanya iman anda sahaja yang boleh menentukan jawapan.

Berkenaan ECPI:

1. Menurut cerita-cerita orang di Melaka, jenama air ECPI yang bernilai mahal adalah cara syiah membiayai jariangan mereka. Air yang dijual pada harga setinggi RM7-8 sebotol besar itu adalah terlalu mahal.

2. Teknoloji yang dikatakan diguna untuk Electro Lustered Positive Ion Water tidak lojik langsung dari segi penerangan saintifiknya.

3. Dengan harganya yang mahal, ianya dapat dijual sebagai Multi Level Marketing (MLM) dan terbina jaringan syiah yang ada kepentingan komersil dan menjana kewangan untuk pergerakan mereka.

4. Adapun penipuan ECPI ini telah dibongkarkan. Boleh rujuk di sini: aididmuaddib.blogspot.com/2010/12/ecpiaq-air-jamban-lagi-baek-bro.html

Blog tersebut mendedahkan ijazah, universiti dan qualification doktor-doktor yang disebut dalam laman web dan brishur adalah penipuan belaka.

Berkenaan hubungan ECPI dengan Syiah boleh dibaca seperti laporan berikut:

[[Mohd Ali berkata semua masjid dan surau di negeri ini yang pernah menerima sumbangan minuman kesihatan itu juga diarah tidak lagi menerimanya.

"Kita tidak tahu sebelum ini individu itu berselindung di sebalik produk yang dikeluarkannya untuk menyebarkan fahaman Syiah," katanya.

Produk minuman kesihatan itu agak popular di negeri ini dan kini dilaporkan mengembangkan sayapnya ke Lembah Klang menerusi usahasama dengan sebuah syarikat dari negara China.

Mohd Ali juga berkata tiada masjid di negeri ini yang menyebarkan fahaman Syiah.

- Bernama]]


Jangan terlepas pandang, risalah Syiah yang kini hangat diperkatakan dan disebarkan ke seluruh kawasan di Negara ini ditaja oleh ECPI. 

Pihak ISMA pernah mempersoalkan hubungan ECPI dan Syiah. Boleh rujuk di laporan media: http://www.youtube.com/watch?v=_-rEJXDqrUM

Ustaz Nazmi Karim juga telah mengesahkan bahawa ECPI ada kaitannya dengan Syiah. Rujuk di sini: http://www.youtube.com/watch?v=TgSvU-5PppQ

Risalah Syiah tajaan air berjenama ECPI sekali lagi diedarkan ke Masjid dan surau di seluruh Negara. Di antara kawasan yang kami terima laporan ialah:

1) Masjid Abu Bakar As-Siddiq SS19, Subang.
2) Surau Jumaat Taman Permata 4, Ulu Klang.
3) Masjid di kampung pernu, Melaka.
4) Family Store Tmn. Ssri Duyong, Melaka.
5) Masjid Subang Airport.
6) Masjid Selat Melaka.
7) Masjid al-Muqarrabin BTS.

dan banyak lagi. Senang cerita, di seluruh Masjid, Surau dan di mana-mana tempat sekalipun risalah ini diedarkan. Masa mereka edarkan ialah pada waktu SOLAT JUMAAT. Sebelum ini kami telah mendapat bukti tambahan iaitu program Syiah Melayu ditaja oleh ECPI. Insallah kami cuba dapatkan semula bukti tersebut.

*NASIHAT KAMI, SESIAPA YANG TERJUMPA RISALAH INI, AMBIL KESEMUANYA SEKALI DAN HANTAR SERTA LAPOR DI PEJABAT AGAMA.

BUKTI TELAH JELAS, SEKARANG TERLETAK PADA ANDA. SEKIRANYA ANDA CINTAKAN ISLAM. ANDA TAHU PILIHAN YANG SEPATUTNYA ANDA LAKUKAN.

Sumber : FB sepakat membenteras syiah

1 comment:

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks