Skip to main content

Burger TERMAHAL Di Dunia : Jangan TERLIUR Pulak Ye

Sekadar berkongsi cerita makanan di bulan puasa ini. Harap tidak menggugat iman dalam berpuasa hehehe.

Burger bukanlah makanan asing bagi kebanyakan orang. Namun, sebuah restoran di New York, Amerika Syarikat (AS) khabarnya menjual burger yang berbeza dengan burger pada umumnya. Burger di restoran ini dinobatkan sebagai yang termahal di dunia.

Menurut situs Guiness Book of World Records, untuk menikmati burger termahal di dunia yang dijual di restoran Serendepity 3, para pembeli harus merogoh kocek senilai USD295. 

"Burger ini dilengkapi dengan daging sapi Waygu Jepang serta dibumbui dengan 10 ramuan mentega putih. Untuk menambah cita rasanya burger ini juga diracik dengan garam laut alami," tulis Guiness Book of World Records dalam situsnya, yang dikutip Emirates247, Selasa, (19/6/2012). 
Tidak hanya itu, dibagian atas burger ini juga ditaburi keju buatan James Montgomery yang berasal dari Somerset, Inggris. Keju ini terbilang sangat unik. Untuk membuat keju dengan kualiti super ini saja diperlukan waktu selama 18 bulan. 

Burger termahal didunia ini juga dilengkapi dengan beberapa bahan makanan yang bernilai tinggi lainnya seperti black truffles, caviar, blini dan Creme Fraiche. 

Sentuhan terakhir dari burger ini pun dinilai tidak kalah mewahnyanya. Adalah sebuah tusukan gigi bertahtakan berlian yang dirancang oleh perancang perhiasan kenamaan dunia, Euphoria. 

Sumber:

Comments

  1. Macam tak sedap jer bunyi nye..hilang selera dengar pencungkil gigi bertatah berlian..

    ReplyDelete
  2. Ino sodap ooo... ini malam kasi order satu

    ReplyDelete
  3. Kalau beli jugak tak ke membazir ...mhl2..mkn jd **** je

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Popular posts from this blog

Jom BELAJAR Bahasa Melayu SARAWAK

Bahasa Melayu Sarawak...
Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, belajar bahasa dari kaum dan masyarakat yang berbeza adalah menjadi satu 'kemestian' yang boleh membawa kepada ikatan yang lebih erat sesama kita.
Kali ini kita akan melihat sedikit sebanyak bahasa yang menjadi bahasa RASMI rakyat Sarawak yang terdiri dari pelbagai kaum yang berbeza.
Kepada mereka mereka (terutamanya guru guru) yang akan posting ke Sarawak bolehlah belajar sedikit sebanyak sebagai persediaan bagi memudahkan komunikasi bila tiba di sana nanti. Tidak kita Iban, bidayuh, Orang ulu, dayak, Melanau Cina, bidayuh dll... Bahasa Melayu Sarawak menjadi bahasa rasmi bagai semua kaum kaum ini...
1. Tedah - Kesian 2. Kepak - Letih 3. Kayokayo - Kehulu kehilir 4. Plente - Bergurau 5. Pozer - Peniru/ Ciplak 6. Gai / Ucak - Poyo 7. Ilek 1 - Rehat 8. Ilek 2 - Sabar 9. Dolok - Dulu 10. Agik - Lagi 11. Nok ya - Yang itu 12. Madah/ Padah - Bagitahu

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

DIVIDEN HEBAT Simpanan ANDA : Pinjaman ASB Vs Simpan SENDIRI ?

1. Awal Tahun 2013 ni Ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB. Maklumlah, PNB Mengumumkan bahawa dividen ASB tahun 2012 adalah tertinggi dalam masa 5 Tahun. 
2. Namun Setelah berbicara sekian lama, kebanyakan mereka sebenarnya membuat pinjaman ASB dari beberapa bank seperti CIMB, Maybank dan yang terbaharu RHB Bank. Maka Pemikir melakukan sedikit penyelidikan berkaitan hal ini (loan ASB), dan dalam banyak banyak pembacaan Pemikir, Artikel oleh Blog Berita Semasa sebagaimana tercatat dibawah ini adalah yang paling munasabah dan bersandarkan fakta yang benar serta perlu diberi perhatian oleh para peminjam atau mereka yang berhasrat untuk meminjam sebagaimana Pemikir. 
3.  Melakukan sedikit pembacaan (kajian) terhadap apa yang cuba dilakukan adalah langkah terbaik sebelum kita meletakkan WANG (Duit) kita kepada risiko risiko yang ada dalam pasaran. Oleh itu luangkanlah …