Friday, June 14, 2013

Rajagopal Tetap 'RAJA' Dalam Arena BOLASEPAK Malaysia

1. Kalah... kalah... kalah....Selain itu Percubaan... Menguji Pemain... Pemain menguji saya... Tudung saji pun ada hahaha Saya Lebih Tahu... dan pelbagai lagi alasan oleh K. Rajagopal bagaikan ungkapan keramat yang terus 'MENDIAMKAN' suara LANTANG para 'Pegawai' Bolasepak Malaysia terutamanya 'Orang Orang' dalam FAM.

2. Entah apa lagi yang ditunggu oleh mereka semua, atau apa lagi yang mereka takuti untuk mengambil tindakan terhadap Rajagopal yang jelas dan nyata GAGAL dalam meningkatkan martabat bolasepak negara. 

3. Pastinya peminat bolasepak keliru dengan ragam dan gaya pihak FAM terutamanya dan para pengurus pasukan negeri dan kelab dan pelbagai pihak lagi yang terlibat. Lidah mereka bagaikan terkunci untuk memberikan kritikan dan teguran terhadap perkara yang telah nyata kegagalannya.

4. Ulang alik keluar negara tentunya memakan belanja yang sangat besar. Seandainya duit itu digunakan untuk prasarana... tentunya ramai penduduk luar bandar akan tidak lagi terasing dari dunia luar dan berjaya dihubungkan dengan jalanraya seperti kampung kampung di kawasan Pemikir.

5. Malas mahu mengulas panjang.... Kita lihat juga komen TSAM Seperti dibawah... Nah... Ambik kau...RELATED POST

  • Like Page
    DATO AZUDDIN sendiri membuat PENGAKUAN bahawa walau dah lama pencen tentera beliau masih merasakan SAMA SPT DLM TENTERA LAGI...Nah!!itu lah masaalah nya..FAM BUKAN BATALLION TENTERA.Ia lebih Unik.Dlm FAM ada EXCO yg di pilih dan dlm bola ada STAKEHOLDERS termasuk PENYOKONG,PENAJA,KEMENTERIAN,AHLI GABUNGAN DLL.DLM TENTERA TIDAK BEGITU.SU AGONG FAM TIDAK DI PILH,beliau di lantik dan "makan gaji"...justeru tanggungjawab bukan sekadar kpd PRESIDEN tetapi Kemajuan keseluruhan BOLASEPAK itu sendiri kerana dlm ketiadaan KONGRESS dan EXCO,urusetia lah yg berkuasa..PERSATUAN HOKI MSIA YG BERSAING TARAF DUNIA HANYA ADA TAK SAMPAI 10 orang staff,TAPI sekretariat FAM mempunyai 70-80 orang staff..GAJI sesetengah pegawai LEBIH TINGGI DARI GAJI GENERAL,malah munkin lebih tinggi dari gaji menteri..OVERHEAD DI URUSETIA DAN FAM SERTA OPERATING COST MENCECAH PULUHAN JUTA..badan GABUNGAN kekeringan walau wang tajaan berpuluh juta tp tak sampai kpd pasukan walau HAK PASUKAN spt broadcasting right telah di jual..MSL di tutup dan di perbesarkan lagi urusetia dgn membuka jabatan demi jabatan di urusetia..akhirnya FAM sentiasa dlm ketidak cukupan wang..itu antara sebab timbul aduan TMJ Dan YB DS SHAHIDAN..WANG LIVE TELECAST yg sudah di putus oleh MSL DAN EXCO sampai skrg tak di bayar...JADI PRESTASI JGN DI SUKAT DGN SATU DUA PIALA PERINGKAT ASEAN YG TU PUN GAGAL DI PERTAHANKAN.BOLASEPAK MSIA SEDANG MENGHADAPI MASAALAH YG JAUH LEBIH BESAR..MALANGNYA SUA FAM MASIH TAK NAMPAK DAN PRESIDEN FAM PULAK YG TERPAKSA MEMIKUL BEBANANNYA...walaupun sudah 3 PRESIDEN negeri di gantung SUARA TEGURAN AKAN TERUS BERKUMANDANG KERANA FAM BUKAN ATM!!!!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks