Skip to main content

MENCARI Ruang IKLAN Blog Untuk DISEWA

1. Assalamualaikum para blogger sekalian....

2. Adapun entri Pemikir kali ini adalah untuk memaklumkan kepada para blogger sekalian bahawa Pemikir telah berjaya mendapatkan satu JOB yang bernilai RM 2,000.00 sebagai sewa iklan di blog Pemikir dalam jangka masa yang panjang. Agak mengejutkan kan?

3. Namun, atas dasar yang tidak percaya, terkejut dan pelbagai perasaan lagi, maka Pemikir telah mencadangkan kepada penaja tersebut agar membuat iklan di pelbagai blog yang ada di alam maya. Secara terus beliau telah bersetuju dan memberikan tugasan tersebut kepada saya atas dasar kepercayaan dan rakan baik sejak sekian lama.

4. Oleh itu, Pemikir berharap agar rakan rakan blogger sekalian dapat memberikan sebut harga lengkap berkaitan IKLAN di Blog masing masing di ruangan KOMEN untuk memudahkan Pemikir membuat keputusan memilih mereka yang layak bersandarkan kriteria yang telah di tetapkan oleh rakan penaja tersebut.

5. Malklumat itu juga penting untuk pemikir 'membuka' blog tersebut dan melihat kandungan yang ada juga untuk memenuhi kriteria yang ditetapkan oleh penaja tersbut yang mengutamakan mereka yang lebih berminat kepada kewangan dan FOREX.

6. Rezeki yang sedikit sama dama kita kongsi bak kata pepatah, "banyak sama di ratah, sikit sama di cicah" Segala kerjasama dan minat rakan rakan amatlah Pemikir hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Comments

 1. assalamualaikum,

  kami dari www.legendnetball.com memerlukan penaja untuk pasukan kami. Kami menyediakan perkhidmatan ruang iklan di blog, fb page dan twitter kami sebagai balasan kepada penaja kami. kami juga akan meletakkan logo penaja pada jersey utama kami yang akan dipakai di setiap perlawanan yang disertai. Hubungi kami di legend_netball@yahoo.com

  sekian terima kasih

  ReplyDelete
 2. Saya juga berminat Tuan...
  Rujuk keterangan dlm email tuan. Dari Rislan

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum, Saya menyediakan ruang untuk link ke web anda sebanyak RM5/sebulan. Blog saya masih membangun .rainbowsleek.blogspot.com

  ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Popular posts from this blog

Jom BELAJAR Bahasa Melayu SARAWAK

Bahasa Melayu Sarawak...
Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, belajar bahasa dari kaum dan masyarakat yang berbeza adalah menjadi satu 'kemestian' yang boleh membawa kepada ikatan yang lebih erat sesama kita.
Kali ini kita akan melihat sedikit sebanyak bahasa yang menjadi bahasa RASMI rakyat Sarawak yang terdiri dari pelbagai kaum yang berbeza.
Kepada mereka mereka (terutamanya guru guru) yang akan posting ke Sarawak bolehlah belajar sedikit sebanyak sebagai persediaan bagi memudahkan komunikasi bila tiba di sana nanti. Tidak kita Iban, bidayuh, Orang ulu, dayak, Melanau Cina, bidayuh dll... Bahasa Melayu Sarawak menjadi bahasa rasmi bagai semua kaum kaum ini...
1. Tedah - Kesian 2. Kepak - Letih 3. Kayokayo - Kehulu kehilir 4. Plente - Bergurau 5. Pozer - Peniru/ Ciplak 6. Gai / Ucak - Poyo 7. Ilek 1 - Rehat 8. Ilek 2 - Sabar 9. Dolok - Dulu 10. Agik - Lagi 11. Nok ya - Yang itu 12. Madah/ Padah - Bagitahu

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

DIVIDEN HEBAT Simpanan ANDA : Pinjaman ASB Vs Simpan SENDIRI ?

1. Awal Tahun 2013 ni Ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB. Maklumlah, PNB Mengumumkan bahawa dividen ASB tahun 2012 adalah tertinggi dalam masa 5 Tahun. 
2. Namun Setelah berbicara sekian lama, kebanyakan mereka sebenarnya membuat pinjaman ASB dari beberapa bank seperti CIMB, Maybank dan yang terbaharu RHB Bank. Maka Pemikir melakukan sedikit penyelidikan berkaitan hal ini (loan ASB), dan dalam banyak banyak pembacaan Pemikir, Artikel oleh Blog Berita Semasa sebagaimana tercatat dibawah ini adalah yang paling munasabah dan bersandarkan fakta yang benar serta perlu diberi perhatian oleh para peminjam atau mereka yang berhasrat untuk meminjam sebagaimana Pemikir. 
3.  Melakukan sedikit pembacaan (kajian) terhadap apa yang cuba dilakukan adalah langkah terbaik sebelum kita meletakkan WANG (Duit) kita kepada risiko risiko yang ada dalam pasaran. Oleh itu luangkanlah …