Friday, June 28, 2013

JDT, Kelantan PENERAJU Revolusi BOLASEPAK Malaysia

1. Pemikir tak terlibat pun dengan kedua dua pasukan ini. Makanya, bolehlah dikatakan bahawa komen Pemikir terhadap keduanya adalah berteraskan 'Pengkritik bebas' yang tidak memihak kepada mana mana pasukan sama ada Kelantan (TRW) atau Johor Darul Takzim (JDT). Namun pada Pemikir, kedua dua pasukan ini adalah pasukan yang TELAH berjaya merubah lanskap sukan tanah air terutamanya Bolasepak.

2. Sebelum itu, Pemikir ingin mengucapkan TAHNIAH kepada Kedua dua pasukan ini keran telah berjaya ke FINAL Piala FA. Tidak mustahil Pemikir rasakan bahawa kita akan melihat kelibat dua pasukan ini lagi pada perlawanan yang penting selain merupakan pesaing hebat dalam Liga Super, Malaysia.

3. Revolusi bolasepak Malaysia benar benar dapat di lihat malah juga dapat dirasakan oleh setiap peminat bola tanahair hasil inisiatif 'Luar Biasa' oleh Tengku Makhota Johor (TMJ) dengan membawa pemain pemain bertaraf DUNIA ke arena Liga Super Malaysia yang tentunya menyajikan sesuatu yang baharu dan lebih menarik kepada para penonton dan peminat.


3. Sebagaiman diketahui umum, TMJ juga berjaya 'mengejutkan' para pasukan lain dan pentadbiran mereka dengan membeli banyak pemain terbaik Liga Super untuk berpindah bersama JDT (Johor Darul Takzim) atau lebih dikenali sebagai Harimau Selatan. Hasilnya, stadium yang melibatkan perlawanan JDT sentiasa penuh dan dengan itu juga, peminat bolesepak Malaysia dari negeri lain turut menjadi Peminat setia JDT.

4. Cuma, sedikit teguran daripada Pemikir kepada peminat kedua dua pasukan ini. Terlalu fanatik kepada pasukan tidaklah salah tetapi kalau membawa kepada 'perlawanan' di luar padang, ia bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan seiring dengan perkembangan baik kedua dua pasukan ini. Semoga peminat kedua dua pasukan boleh mengawal emosi dan menjadi seorang peminat setia yang PROFESIONAL..

5. Sedikit amaran dari Pemikir... Sarawak yang berjaya kembali ke Liga Super dengan rekod bersih tanpa kalah di Liga Perdana pasti akan memberikan saingan pada musim akan datang. Hehehee...

6. Harap Maklum

1 comment:

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks