Skip to main content

GADIS Hilang : Ibu Bapa Mohon JASA Baik Masyarakat

Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) 

IBU BAPA MINTA BANTU CARI ANAK: Abdullah Yaakub, 62, (kiri) dan isteri, Jariyah Othman, 53, menunjukkan tiga laporan polis dan gambar anaknya Noor Hasimah Abdullah, 27, dipercayai hilang 23 Mei lepas selepas keluar bersama rakan lelaki yang mengambilnya di rumah sewa di Taman Darul Aman Jaya, Jitra ketika ditemui pemberita di Kampung Tandop Besar, Tekai Kanan dekat sini hari ini. 


Mereka merayu kepada anak ketiga dari 10 beradik itu pulang ke pangkuan keluarga. 

Orang ramai yang mempunyai mengenai Noor Hasimah boleh menyalurkan maklumat di balai polis terdekat. 

Sumber: Sinar Harian 
Foto: Bernama

Kes Berasingan
Tumpat, 13 Jun - Seorang ibu merayu anak perempuannya yang berusia 17 tahun agar kembali ke pangkuan keluarga selepas menghilangkan diri sejak hampir sebulan lalu.

Gadis berkenaan, Farahafifah Daud hilang selepas keluar dari rumahnya di Kampung Palekbang untuk ke kedai berhampiran.

Ibu mangsa, Maimun Abdullah, 57, berkata, kehilangan anak bongsu daripada lapan beradik itu disedari selepas dia tidak pulang ke rumah keesokan harinya.

"Saya ingatkan dia tidur di rumah kawannya, tetapi selepas dia tidak pulang, hati saya mula gelisah. Jadi saya telah membuat laporan di Balai Polis Palekbang pada 14 Mei lalu berhubung kehilangan Farahafifah.

"Dia pernah menghilangkan diri sebelum ini, namun selepas dua hingga tiga hari dia pulang dengan selamat dengan memberitahu dia tidur di rumah kawan," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Orang ramai yang mempunyai mengenai Farahafifah boleh menyalurkan maklumat di balai polis terdekat.

Sumber: Kosmo
Foto: Kosmo

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Popular posts from this blog

Jom BELAJAR Bahasa Melayu SARAWAK

Bahasa Melayu Sarawak...
Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, belajar bahasa dari kaum dan masyarakat yang berbeza adalah menjadi satu 'kemestian' yang boleh membawa kepada ikatan yang lebih erat sesama kita.
Kali ini kita akan melihat sedikit sebanyak bahasa yang menjadi bahasa RASMI rakyat Sarawak yang terdiri dari pelbagai kaum yang berbeza.
Kepada mereka mereka (terutamanya guru guru) yang akan posting ke Sarawak bolehlah belajar sedikit sebanyak sebagai persediaan bagi memudahkan komunikasi bila tiba di sana nanti. Tidak kita Iban, bidayuh, Orang ulu, dayak, Melanau Cina, bidayuh dll... Bahasa Melayu Sarawak menjadi bahasa rasmi bagai semua kaum kaum ini...
1. Tedah - Kesian 2. Kepak - Letih 3. Kayokayo - Kehulu kehilir 4. Plente - Bergurau 5. Pozer - Peniru/ Ciplak 6. Gai / Ucak - Poyo 7. Ilek 1 - Rehat 8. Ilek 2 - Sabar 9. Dolok - Dulu 10. Agik - Lagi 11. Nok ya - Yang itu 12. Madah/ Padah - Bagitahu

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

DIVIDEN HEBAT Simpanan ANDA : Pinjaman ASB Vs Simpan SENDIRI ?

1. Awal Tahun 2013 ni Ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB. Maklumlah, PNB Mengumumkan bahawa dividen ASB tahun 2012 adalah tertinggi dalam masa 5 Tahun. 
2. Namun Setelah berbicara sekian lama, kebanyakan mereka sebenarnya membuat pinjaman ASB dari beberapa bank seperti CIMB, Maybank dan yang terbaharu RHB Bank. Maka Pemikir melakukan sedikit penyelidikan berkaitan hal ini (loan ASB), dan dalam banyak banyak pembacaan Pemikir, Artikel oleh Blog Berita Semasa sebagaimana tercatat dibawah ini adalah yang paling munasabah dan bersandarkan fakta yang benar serta perlu diberi perhatian oleh para peminjam atau mereka yang berhasrat untuk meminjam sebagaimana Pemikir. 
3.  Melakukan sedikit pembacaan (kajian) terhadap apa yang cuba dilakukan adalah langkah terbaik sebelum kita meletakkan WANG (Duit) kita kepada risiko risiko yang ada dalam pasaran. Oleh itu luangkanlah …