Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Antara TUJUH Haiwan Paling BERBAHAYA Dunia

Belut Laut 
Gigitan kuat dari gigi tajam belut laut dapat mengakibatkan luka serius yang rentan terkena infeksi bakteri dari mulut hewan primitif ini. Belut ini kerap bersembunyi di celah-celah dan lubang karang pada siang hari dan berburu makanan di malam hari. Para ahli kelautan menyarankan penyelam untuk menjauhkan tangan dari celah atau lubang mencurigakan untuk menghindari serangan. Satu lagi, jangan pernah memberi makan hewan ini jika tidak mau diserang oleh kawanannya.

CABAR Polis : RAGAM Segolongan Manusia Yang MENYUSAHKAN

CABAR Polis : Ragam Segolongan Manusia Yang MENYUSAHKAN Nasib baik polis tu sabar.

BERSALIN / Kelahiran Dan 10 FAKTA Menarik BERKAITANNYA

BERSALIN / Kelahiran Dan 10 FAKTA Menarik BERKAITANNYA
Sesuatu yang menarik untuk diketahui oleh mereka yang bakal bergelar Ibu atau Bapa.
1. Sehingga bersalin, rahim ibu akan mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kandungannya.
2. Hanya 5% bayi yang lahir pada tarikh EDD (Estimated Due Date) mereka. Kebanyakannya lahir antara minggu ke 37 dan 42 kehamilan.
3. Purata darah yang hilang melalui proses kelahiran normal adalah 500ml.
4. 80% wanita mengalami sindrom “Baby Blues” semasa 2 minggu terawal selepas bersalin disebabkan oleh perubahan hormon badan.
5. Hanya 1 daripada 10 wanita mengalami pecah air ketuban sebelum proses bersalin bermula. Kebanyakan wanita hanya akan mengalaminya apabila mereka telah bersedia untuk meneran keluar bayi.

WAJAH Bekas SETIAUSAHA Amerika Hillary CLINTON Pada 1969

WAJAH Bekas SETIAUSAHA Amerika Hillary CLINTON 1969
Pasti anda sangat kenal dengan wajah bekas setiausaha negara Amerika syarikat ini. Hillary Clinton. Beliau pada suatu ketika dahulu pernah menjadi antara wanita paling berkuasa di dunia dan masih menjadi antara wanita paling dikenali di dunia pada hari ini.
Beginilah wajah beliau (Hillary Clinton) Pada Tahun 1969.

Kelantan (The Red Warrior) JUARA Piala FA 2013

Kelantan JUARA Piala FA 2013
TAHNIAH Kelantan kerana berjaya mempertahankan kejuaraan Piala FA dengan dengan jaringan kemenangan olah Nor Farhan pada minit ke 16 dan keputusan penuhnya Kelantan 1 - 0 JDT. Tahniah juga kepada Harimau Selatan kerana memberikan saingan sengit.  Namun, bersandarkan kepada persembahan pada malam ini, Kelantan memang berhak bergelar juara.


BAGAIMANA Menjadi TERKENAL Di Laman SOSIAL

Tips Menjadi Terkenal Di Laman Sosial
Tips ini sangat sesuai untuk golongan yang nak jadi tweet famous dengan cepat. Selamat berusaha. Bagi Pemikir, cukuplah sekadar blogger biasa.

GOLONGAN Majoriti MESIR Pula Berhasrat Turun Ke JALAN RAYA

GOLONGAN Majoriti MESIR Pula Berhasrat Turun Ke JALAN RAYA
Kalau macam ni bila nak berakhir...?

Mesir Bergolak Lagi, Relovusi Kedua Bakal Berlaku by AIDC on Jun 29th, 2013 · No Comments


AIDCNews – 29/06/13 – Sungguhpun revolusi Mesir berjaya menggulingkan Presiden Hosni Mubarak pada 2011 dan menaikkan presiden baru, Mohamed Morsi, namun ia tidak menjamin kestabilan politik dan ekonomi kekal harmoni di negara itu.
businessweek.com hari ini melaporkan rakyat Mesir tidak sabar-sabar akan turun ke jalan raya, untuk menggulingkan pula Presiden Mohamed Morsi bermula Ahad ini.
Kerajaan Mesir pula dilaporkan telah bersedia sedia dengan langkah keselamatan untuk bertempur dengan ancaman penunjuk perasaan secara besar-besaran itu.
Setiap isi rumah kini telah dilanda kekurangan bahan api dan kenaikan harga barang-barang asas kerana demonstrasi yang berlarutan sejak beberapa hari lepas.

FINAL Piala FA 2013 : Pintu PAGAR Stadium Nasional Telah PECAH ...?

Pagar Stadium Pecah Dirempuh Penyokong Saturday, 29 June 2013 Written By Syafiq Syazwan
KUALA LUMPUR 29 Jun - Pagar Stadium Nasional Bukit Jalil pecah akibat dirempuh penyokong fanatik yang ingin menyaksikan perlawanan akhir Piala FA Kelantan menentang Johor Darul Takzim.
Pagar kawasan 'Green Gate' yang pecah mengakibatkan ramai penyokong 'Red Warriors' merempuh masuk tanpa menerusi pemeriksaan kawalan keselamatan.

Garam NIPAH Keluaran Kampung PENIPAH, Pulau Bruit, Sarawak

Garam NIPAH Keluaran Kampung PENIPAH, Pulau Bruit Sarawak
Inilah antara langkah penghasilan garam nipah di Kampung Penipah, Pulau Bruit, Sarawak. Dengen menggunakan air laut yang bersih, kamudian ditapis dengan abu batang atau rumpun nipah akan menhasilkan air masin yang jernih sangat masin. Air tapidan tersebut kemudian akan dikeringkan atau di sejat dengan menggunakan kaedah memasak.
Jangan terkejut, Harga garam ini boleh mencapai RM 15.00 sekilo. Antara kegunaan utama adalah untuk menu makan wanita selepas bersalin dan tentunya untuk membuat pekasam yang berkualiti tinggi selain untuk pais dan sebagainya..
Lagi gambar di bawah...

Projek Buat DUIT Dari Nuffnang : Sayangnya PEMIKIR Tiada KEMAHIRAN

Projek Buat DUIT Dari Nuffnang : Sayangnya PEMIKIR Tiada KEMAHIRAN. Email sebagaimana dibawah ini adalah antara cara Nuffnang memberikan projek Buat Duit kepada para Blogger. Tetapi sayang seribu sayang, Pemikir tiada kemahiran untuk membuat Video sebagaimana yang dikendaki. So... Melepas... 
Ada dua Blog milik Pemikir mendapat tawaran ini 1. Blog Suara Pemikir, 2. Rahsialah ye... hehehe. Ke ada sesiapa yang boleh berikan PERTOLONGAN dalam pembikinan video pendek ini...? Tidak semua blog mendapat paluang sebagini. Hanya blog terpilih sahaja.
Campaign Details : Title: Switch 2 U Start Date: 09 Jul 2013  End Date: 29 Jul 2013  Video Submission Deadline: 02 Jul 2013 
Description:  Here's a summary of what you need to do:  1. Record a short video (approx. 10 seconds) creatively based on the brief below in your own preferred language. Please note that video should not be a reproduction of client's materials (purely copy paste images) and should include your own recordings.

ZIKIR Sambil MENARI Di Depan KANAK KANAK

ZIKIR Sambil MENARI Di Depan KANAK KANAK pula tu. Video ini sedang hangat diperkatakan di Facebook, twitter dan Google+ dan tentunya ia memerlukan penjelasan pihak yang berkaitan terutamanya jabatan agama. Dikhabarkan hal ini berlaku di Raub, Pahang (tidak pasti) dan secara terus terang Pemikir merasakan ianya agak janggal jika nama Islam digunakan juga boleh memberikan gambaran yang salah terhadap Islam.
Pencerahan segera adalah amat perlu bagi hal ini sebelum ianya menjadi ikutan ramai.  Sesetengah mengatakan ini adalah ciri ciri ajaran Syiah dan sesetengah pula mengatakan ini ajaran Tarikat.
Lihat Video di bawah

Kumpulan WALA JUARA Raja LAWAK Musim Ke 7

Keputusan Raja Lawak Musim Ke 7
JUARA Raja Lawak Musim Ke 7 Kumpulan WALA
Tempat Ke 2 Kumpulan  SAKAN
Tempat Ke 3 Kumpulan BORA
Tempat Ke 4 Kumpulan GAMAT

Shisha , HARAM ...!!!: Jawatankuasa Fatwa PERLIS

Jawatankuasa Fatwa Perlis Haramkan Shisha

KANGAR, 28 Jun (Bernama) -- Jawatankuasa Fatwa Perlis mengharamkan kegiatan menghisap dan menjual shisha kerana mendatangkan kemudaratan yang lebih teruk berbanding merokok.
Mufti Perlis Datuk Mursyid Diraja Dr Juanda Jaya berkata mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis kali ke-11/2013 pada 24 Jun lepas membuat keputusan itu dan surat akan dihantar kepada kerajaan negeri dan Majlis Perbandaran Kangar (MPK) berhubung perkara itu. 
Bercakap kepada pemberita di sini Jumaat, beliau berharap MPK dapat menghalang kegiatan penjualan shisha demi kepentingan masyarakat. 
Dr Juanda berkata amalan menghisap shisha bukan sahaja membuang masa tapi memudaratkan kesihatan terutama bagi golongan belia dan remaja.

PEMIKIR Sertai DiGi WWWOW Awards 2013 Buat Kali PERTAMA

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, DiGi WWWOW Awards datang lagi untuk memberi penghargaan kepada pengiat online. DiGi WWWOW Awards satu-satunya anugerah di Malaysia yang memberi berbagai hadiah selain trofi. Ini peluang terbaik kepada semua pengiat online khasnya Blogger.
DiGi WWWOW Awards 2013 bermula dengan pendaftaran yang dibuka pada 18/5/2013 dan berakhir pada 23/6/2013. Pengundian untuk umum pula bermula pada 3/6/2013 dan berakhir pada 23/6/2013. Penilaian para juri profesional pula akan dilakukan pada 24/6/2013 sehingga 5/7/2013 dan majlis anugerah pada 6/7/2013.
Berikut adalah katogeri yang di sediakan : Shorty Blogger of The Year Breakthrough Youtube Star Fave Entertainment Blog Top Online Over-Achiever under 16 Most Inspiring Internet for Good Award

SINGAPURA Membina PULAU Baharu Dengan SAMPAH

SINGAPURA Membina PULAU Baharu Dengan SAMPAH
Terletak 8 kilometer di selatan Singapura, pulau ini mempunyai keluasan 3.5 kilometer persegi hasil penambakan laut.
Dikenali sebagai semakau, ia dirancang oleh para saintis di agensi NEA Singapura. Ia terdiri daripada dua pulau kecil yang telah terhubung dengan tanggul batu. Bahagian dalam wilayah ini dibahagi kepada 11 teluk, yang dilapisi dengan plastik tebal dan tanah liat untuk mencegah bahan yang tidak diinginkan daripada mencemari laut. 
Sejak mula digunakan pada tahun 1999, empat dari 11 teluk telah diisi, ditutupi dengan tanah dan ditanam dengan rumput. Penghijauan ini menelan belanja sekitar $ 400 juta, dapat menyimpan sehingga 63 juta meter kubik sampah, cukup untuk memenuhi pengelolaan sampah Singapura sehingga 2040. 
Lagi Gambar Di Bawah..

BONUS Raya SETENGAH Bulan GAJI Atau Minimun RM500.00

1. Kuala Lumpur, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak mengumumkan kerajaan bersetuju untuk memberikan Bonus Raya setengah bulan gaji atau minimum RM 500.00 kepada kakitangan Awam seluruh Malaysia ....
2. Pastinya ini sangat dinanti nantikan oleh semua penjawat awam di Malaysia termasuk diri Pemikir sendiri. Seandainya benar, maka ia adalah satu berita gembira dari kerajaan. Pasti juga ia akan disambut dengan ucapan Alhamdulillah...
3. Namun, keratan akhbar atau 'Print Screen' seperti gambar di atas yang sedang beredar pantas di laman Facebook adalah berita tahun 2012. Kita tunggu berita gembira ini bersama seandainya ada untuk tahun 2013. Sila buat kerja dengan rajin seperti biasa ye... 

4. Harap maklum

Bayi DIBAKAR Dalam Oven Hanya Kerana BERNAMA Aisyah

Bayi DIBAKAR Dalam Oven Hanya Kerana BERNAMA Aisyah
Itulah antara bibit yang tidak boleh diterima akal dalam ajaran Syiah. Cukuplah nama anda adalah Abu Bakar atau Omar dan para sahabat yang dimusuhi mereka, untuk mereka menjatuhkan hukum 'Wajib' membunuh anda. Begitulah apa yang berlaku pada seorang anak yang diluahkan oleh seorang bapa dalam Video di atas.

JDT, Kelantan PENERAJU Revolusi BOLASEPAK Malaysia

1. Pemikir tak terlibat pun dengan kedua dua pasukan ini. Makanya, bolehlah dikatakan bahawa komen Pemikir terhadap keduanya adalah berteraskan 'Pengkritik bebas' yang tidak memihak kepada mana mana pasukan sama ada Kelantan (TRW) atau Johor Darul Takzim (JDT). Namun pada Pemikir, kedua dua pasukan ini adalah pasukan yang TELAH berjaya merubah lanskap sukan tanah air terutamanya Bolasepak.
2. Sebelum itu, Pemikir ingin mengucapkan TAHNIAH kepada Kedua dua pasukan ini keran telah berjaya ke FINAL Piala FA. Tidak mustahil Pemikir rasakan bahawa kita akan melihat kelibat dua pasukan ini lagi pada perlawanan yang penting selain merupakan pesaing hebat dalam Liga Super, Malaysia.
3. Revolusi bolasepak Malaysia benar benar dapat di lihat malah juga dapat dirasakan oleh setiap peminat bola tanahair hasil inisiatif 'Luar Biasa' oleh Tengku Makhota Johor (TMJ) dengan membawa pemain pemain bertaraf DUNIA ke arena Liga Super Malaysia yang tentunya menyajikan sesuatu yang baharu dan…

CERITA Seorang Anak MELANAU (Episod 5)

Musim udang dan Hasil lautSebelum bercerita berkaitan sekolah, satu lagi musim yang menjanjikan nikmat sebagaimana di atas (musim menuai) adalah musin ikan, udang atau obor obor yang lebih dikenali sebagai 'dakah’dalam bahasa melanau. Pada musim ini sebagaimana anda dapat saksikan dalam gambar di atas, aku mengambil peluang untuk mengambil upah mengasingkan udang yang tetunya bercampur dengan sampah atau bendasing yang lain ketika diangkat dari dasar laut. RM 1 untuk satu tin besar (tin Gula atau crakers) bukanlah sesuatu kerja yang mudah, tambahan lagi terdapat banyak bedasing atau udang berduri yang nilai ekonominya kurang atau dikenali sebagai 'Dedurik' dalam bahasa melanau. 
Selain mengasingkan udang aku juga boleh mengambil upah mengupas atau membuang kulit udang tersebut untuk dibuat udang kering yang memberikan nilai tambah kepada harga udang kepada nelayan. Dengan upah RM 0.10 untuk satu tin susu (cap junjung / cap teko), kerja ini juga bukannya sesuatu yang mudah, …

PENINGGALAN Nabi S.A.W Di Masjid Nabawi DILUPAKAN

Tanda-tanda rahsia yang disembunyikan
Amat malang umat Islam hari ini apabila tidak lagi mengambil berat walaupun masjid yang amat dikasihi oleh Nabi s.a.w itu sendiri, iaitu Masjid an-Nabawi. Mereka tidak mahu mencungkil pengajaran yang terdapat di masjid nabi itu sendiri. Apakah umat Islam lalai atau ia sengaja di sembunyikan oleh pihak-pihak tertentu?
Umat Islam kini lebih mengambil tahu apakah Rahsia Da Vinci Code daripada mengambil pengajaran yang telah terpahat di tempat-temapt suci Islam terutama di Mekah dan Madinah. Da Vinci Code adalah cerita dongeng kisah Nabi Isa a.s yang direka oleh yahudi bagi memesongkan manusia tetapi segala tulisan yang terdapat disekeliling masjid an-Nabawi dan juga Masjidil Haram adalah bertujuan untuk memberi pengajaran kepada umat Islam. Tetapi kenapakah tiada usaha untuk memeliharanya, seperti di Masjid an-Nabawi sendiri banyak tulisan-tulisan itu sengaja di cat supaya tidak kelihatan dan banyak pula telah ditutup samasekali supaya tidak kelihatan,…

RUMAH PERTAMA : Rumah Ku KECIL Tapi Penuh MAKNA

1. Alhamdulillah... Itulah yang mampu saya luahkan setelah segala urusan pembelian rumah pertamaku selesai. Walaupun pada hakikatnya rumah tersebut masih dicagar kepada kerajaan dek kerana pembeliannya menggunakan pinjaman Kerajaan tetapi ianya sungguh bermakna pada diriku.
2. Setelah penyerahan rumah dilakukan, maka saya telah membuat banyak renovation bersandarkan keperluan dan kehendak. Sedikit pesanan kepada mereka yang juga baru memiliki rumah baharu. Berpada padalah dalam mengubahsuai rumah kerana ada diantaranya dibuat atas dasar kekendah dan bukannya keperluan. Duit anda akan lebih banyak mengalir bila proses perpindahan masuk berlaku, jadi, seandinya budget anda tidaklah seteguh gunung sebagaimana saya, maka persediaan ini perlu dipertimbangkan. Apa pun alhamdulillah.. semuanya telah selesai..
3. Perasaan ini semakin membuak dan gembira apabila melihat bill elektri dan bill air yang sampai tertera nama anda. Perasaan gembira ini tidaklah dapat saya gambarkan kerana ia bercampur…

Model Kereta PROTON Kompak Di Lancar 2014

Model Kereta PROTON Kompak Di Lancar 2014
Model Baru Kereta Kompak Proton Akan Keluar Pada Tahun 2014 | Proton holdings kini memperkenalkan sebuah model kereta proton yang baru iaitu EMAS yang akan dilancarkan pada tahun 2014. Kami jadi apa pendapat anda tentang model baru kereta keluaran Proton ini?
Lagi gambar di bawah

KOLEKSI Gambar PERNIKAHAN Pierre ANDRE Dan YAYA

Sekitar PERNIKAHAN Pierre ANDRE Dan YAYA : Gambar Dan VIDEO
Pastinya ramai yang telah mengetahui akan pernikahan Aktor kacak Pierre Andre baru baru ini. Tahniah diucapkan buat pelakon dan pengarah Pierre Andre Nazrul Andre, 28, yang telah selamat diijabkabulkan dengan gadis pilihannya iaitu seorang model, Siti Nurhidayah Hashim, Ahad lalu. Di sini,Pemikir kongsikan video serta koleksi gambar sepanjang majlis pernikahan aktor tersebut yang telah berlangsung di Masjid Al-Ikhlas, Taman Melati, Selayang.
Pada majlis itu, pihak perempuan telah menerima mas kahwin sebanyak RM300, wang hantaran berjumlah RM20,000 sementara menerima tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang oleh Nurhidayah.
Lagi Gambar dan Video di bawah

RESEARCH Gate Dot Net Laman PERTEMUAN Para Penyelidik DUNIA

RESEARCH GATE @ www.researchgate.net Laman PERTEMUAN Para Penyelidik DUNIA
1. Saya diperkenalkan oleh seorang rakan kepada Researchgate pada tahun 2012. Pertama kali menyertai ruangan ini Pemikir amat tertarik dengan struktur dan susunan page researchgate. Pada 2012 bolehlah dikatakan bilangan penyelidik yang menggunakan ruangan ini masih belum ramai. Tetapi 2013 memperlihatkan peningkatan yang sangat mendadak. Tidak ketinggalan juga rakan rakan seperjuangan.
2. Namun, apa yang paling menarik ialah, rekaan laman yang berkonsepkan Facebook yang seterusnya memudahkan para penyelidik mencari rakan penyelidik sama ada dari bidang yang sama atau bidang penyelidikan yang berlainan. Perbandingan jumlah penerbitan bagi seseorang penyelidik juga boleh dilihat dengan mudah selain mudah untuk memuat turun artikel yang dikehendaki.

ZUHUD Tidak Bermakna Jadi MISKIN : Ustaz FATHUL Bari

Zuhud bukan bermaksud jadi miskin FATHUL BARI 31 Mac 2013 Bekerja dan mengumpul harta dengan cara halal bukanlah suatu hal yang tercela dalam agama. Ada sebahagian orang melakukan berbagai perbuatan dengan anggapan bahawa perbuatan tersebut termasuk dalam kategori zuhud. Padahal hanya merupakan tipu daya Iblis.
Al-Imam Al-Laits bin Sa’ad rahimahullah, dia merupakan seorang tokoh fiqh yang popular, hidup pada kurun ke-2 hijrah, kaya dan memiliki rumah besar. Orang datang kepadanya dan berkata, “wahai imam, mengapa engkau membuat rumah besar, tidakkah engkau zuhud kepada ALLAH SWT?” Dia menjawab, “Adakah engkau hendak mengharamkan apa yang telah ALLAH halalkan untuk aku?”
Nabi Sulaiman dan Daud a.s adalah orang yang paling kaya, namun juga paling zuhud daripada orang-orang yang hidup pada zamannya. Kedua-duanya mempunyai harta, kekuasaan dan perempuan. Nabi Muhammad SAW adalah orang paling zuhud daripada seluruh manusia secara mutlak. Beliau mempunyai sembilan isteri.

TIPS Jadikan BLOG Anda MESRA GOOGLE (Ranking)

Apabila kita bercakap mengenai Google, pasti terma SEO akan mula menerjah masuk ke dalam fikiran kita. Perkara ini adalah normal bagi seorang penulis blog yang mengambil berat akan kandungan blognya kerana melalui Google, kita akan menerima pelawat baru yang berpotensi menjadi pembaca setia atau pelanggan kita.
Google kini sudah memperkenalkan pelbagai algoritma dan formula mereka tersendiri dalam usaha menyediakan kandungan yang terbaik kepada pengguna. Justeru, mereka semakin cerewet dalam membuat penilaian terhadap laman-laman web dan blog-blog baru untuk dijadikan hidangan buat para penggunanya.
Pengalaman pengguna yang datang melawat blog kita telah menjadi salah satu kayu ukur pihak Google dan perkara ini agak sukar untuk diterangkan melainkan anda benar-benar arif di dalam bidang ini. Namun apa yang pasti, aspek ini boleh diperbaiki dengan melihat semula beberapa perkara pada blog kita sekarang.

LUBANG Paling DALAM Yang Ada Di MUKA BUMI

Darvaza Gas Crater, Turkmenistan
Kimberley Diamond Mine, South Africa
LUBANG Paling DALAM Yang Ada Di MUKA BUMI
Mari kita saksikan lubang lubang yang paling dalam yang terdapat dimuka bumi. Sama ada lubang tersebut adalah ciptaan manusia atau terbentuk dengan semula jadi bukanlah menjadi ukuran utama.

VIDEO Pembantu Rumah CAMPURKAN Air KENCING Dalam MASAKAN

VIDEO Pembantu Rumah CAMPURKAN Air KENCING Dalam MASAKAN
Tiada apa yang Pemikir hendak katakan berkaitan Video ini. Sangat tidak patut berlaku dan menjijikkan. Sepatutnya tiada insan yang sanggup berperilaku sebagini. Dan Sekadar berharap agar ia dijauhkan dari berlaku pada diri dan keluarga serta sesiapa sahaja selepas ini.
Lihah sendiri video di bawah

PENYOKONG Parti POLITIK Perlu Lebih PROFESIONAL

PENYOKONG Parti POLITIK Perlu Lebih PROFESIONAL
Kepada penyokong yang sangat EMOSI, dan terlalu fanatik. Boleh juga dikatakan sebagai lebih YB dari YB tu, sudah sudahla melakukan sesuatu berpandu dan mertuhankan emosi. Berpolitik biarlah secara perofesional dan bersandarkan fakta serta tindakan yang logik dan bijak. Kalau para pemimpin boleh duduk berbincang dan bergelak tawa, kenapa anda pula sanggup 'bernunuhan' serta sentiasa akrab dengan perasaan benci yang melampau antara satu sama lain. Sekadar teguran ikhlas.
Lagi gambar di bawah

Adolf HITLER Punya LUKISAN Yang Sangat BERNILAI

Tahukah anda Adolf Hitler merupakan seorang pelukis dan pernah bekerja menjual watercolour. Dibawah adalah hasil lukisan² beliau. Dengan lukisan beserta nilai sejarahnya, pasti lukisan ini bernilai Jutaan Ringgit. Pemikir secara terus terang agak terkejut dengan hasil kerja beliau. 
Lihat lagi gambar lukisan Adolf Hitler di bawah 26 Gambar

Laman DOWNLOAD Movie PERCUMA

1.DDMF
 2. TeamHanna Berita baik untuk mereka yang suka download movie online. Pemikir ada terjumpa beberapa website yang anda boleh download movie yang anda suka. Memang ada banyak web site yang boleh anda download movie. Tetapi ni antara web site yang admin selalu pergi untuk bukan sahaja untuk download movie malah drama juga dalam negara ataupun luar negara. P/s: Disusun tidak mengikut ranking..Hanya random sahaja
Lagi laman Download Movie percuma di bawah

JANGAN Ambil MUDAH Tanggungjawab Sebagai KETUA Dan PEMIMPIN

Jangan AMBIL MUDAH dan Terlalu BANGGA Terhadap Kedudukan Anda Anda sebagi Ketua Dalam mana mana organisasi, sama ada kecil atau besar, keputusan anda mungkin membuatkan seseorang SENGSARA Seumur hidup dan anda tahu bahawa Dosa sesama manusia hanya akan terhapus dengan kemaafan dari mereka yang TERANIAYA...
1. Sebagaimana di atas, itulah yang saya Postkan di laman Facebook saya dan pendangan tersebut nampaknya mendapat perhatian dan pelbagai reaksi dari pelbagai golongan. Tidak kurang juga ada yang mengaitkan perkara tersebut (penganiayaan) tersebut berlaku pada diri Pemikir. Biarlah pemikir memberikan sedikit pencerahan terhadap perkara tersebut.

2. Perkara tersebut alhamdulillah setakat ini tidak berlaku pada diri Pemikir. Adapun yang berlaku, ianya tidaklah sampai menyebabkan Pemikir sengsara seumur hidup, dan telah pun Pemikir maafkan. Adapun perkara itu timbul di saat berbicara dengan rakan yang berhasrat untuk menjadi sesorang yang berpengaruh atau pemimpin pada suatu hari nanti.

3…

MASTERCHEF Selibriti : SYURA Muncul JUARA Masterchef MUSIM Ke Dua

MASTERCHEF Selibriti : SYURA Muncul JUARA Masterchef MUSIM Ke Dua
Akhirnya juara Masterchef selebriti musim ke dua telah terjawab. Syura bersama Celina telah berjaya ke peringkat akhir dan persaingan hebat antara mereka menyukarkan untuk membuat ramalan. Tahniah diucapkan kepada Syura dan Tahniah juga diucapkan kepada Celina kerana telah menunjukkan aksi konsisten sejak dari awal rancangan. 

VIDEO Kes BULI Terbaharu Pelajar Sekolah Di JOHOR

Bagaikan menjadi duri dalam daging kepada permasalahan para pelajar di Sekolah. Kes buli nampaknya belum menemui titik noktah dengan tersebarnya Video Pelajar DiBuli Terbaharu di laman Blog Blog dan di Youtube.
Video ini juga tersebar luas di laman sosial facebook dan twitter dan lain lain. Sebagaimana yang dilapurkan oleh sebuah surat khabar online terkenal. Anda bacalah sendiri perkembangan kes ini di bawah. Apa yang menyedihkan perkara ini dilakukan oleh golongan mereka yang dianggap lembut dan sopan.
PETALING JAYA: A video, showing six students kicking and yanking the hair of a junior girl in a school in Johor, has gone viral in cyberspace again. The case first surfaced in February, but following a court judgment against the bullies that was considered lenient, Netizens have called for the six girls aged 15 and 16 and all wearing tudung at the time of the assault to be kept out of their school and rehabilitated.

At the start of the video, the bullies pulled at the 14-year-old victim&#…

Bintang Mencari Bintang : Azmeer MENGHINA Golongan 'Syndrome Down'?

Bintang Mencari Bintang : Azmeer MENGHINA Golongan 'Syndrome Down'?
Saya telah terpanggil membuat satu petition terhadap komposer Azmeer yang telah mengeluarkan comment mengguris hati kami ibu bapa anak-anak Down's Syndrome dan umumnya anak2 OKU yang lain. Dalam komennya itu dia telah mengatakan " kumpulan Tapaw ni bodoh-bodoh Down Syndrome" amatlah menunjukkan ketidak pekaan beliau dlm menjaga sensitiviti serta perkembangan pendidikan anak-anak OKU di Malaysia. Saya harap sudilah anda sama2 menandatangani petition ini dalam usaha membuka mata komuniti kita bahawa kami KOMUNITI OKU adalah "SEBAHAGIAN BESAR DARI ANDA JUGA"
Itulah sedikit sebanyak luahan daripada seorang Insan Perihatin kepada Suara Pemikir melalui Facebook. Secara jujurnya Pemikir tidak menonton pertandingan akhir Bintang Mencari Bintang terbitan TV3 yang disiarkan secara langsung dan ke esokkan harinya Pemikir ketahui bahawa Achey adalah pemenangnya.

Pendapatan BLOG Suara PEMIKIR Selama SETAHUN Bersama NUFFNANG

Pendapatan BLOG Suara PEMIKIR Selama SETAHUN Bersama Nuffnang
Sedikit perkongsian kepada mereka yang ingin menjana pendapatan melalui BLOG. Memang jauh berbeza dengan pendapatan blog Pemikir yang pernah menggunakan Google AdSense sebelum ini, tapi apa kan daya Akaun Google AdSense telah di Block oleh Google. 
Apa pun Pemikir pernah bertanya dan menleiti cerita beberapa rakan serta merujuk kepada beberapa blogger terkenal akan hal ini. Sebagi contoh, pendapatan red mummy pada tahun kedua hanyalah sekitar ratusan ringgit tetapi setelah tahun ketiga pendapatan beliau secara purata bulanan mencecah 5 angka yang tentunya rm 10k dan keatas.

Sarawak JUARA Liga PERDANA Dengan Rekod TANPA Kalah

Sarawak JUARA Liga PERDANA Dengan Rekod TANPA Kalah
Akhirnya wajah bolasepak Sarawak sedikit pulih dari kejatuhan yang teruk setelah era 'Ngap Sayot' beberapa tahun dahulu. Semalam, Sarawak baharu sahaja dinobatkan dengan gelaran JUARA Liga Perdana dan bertambah manis dengan rekod baharu Liga perdana iaitu dengan Rekod bersih 'TANPA KALAH' sepanjang musim. Kemenangan Sarawak disambut awal semalam setelah berjaya menundukan Kuala Lumpur dengan 4-0 meninggalkan Sime Darby ditempat kedua walaupun musim masih berbaki 1 perlawanan.
Tahniah Sarawak

Aksi SEKSI dan PANAS Di Facebook : Itu HAK Kami Kata Sesetengah ARTIS

Aksi SEKSI dan PANAS Di Facebook : Itu HAK Kami Kata sesetengah ARTI
Rasa panas telinga pun ada. Aku tahu lah kau tu artis dan ikut suka kau la nak nak buat apa. Tapi mulut tu jangan lah celupar n kalau boleh, tak perlu banyak, sikit pun jadilah untuk gunakan otak sebelum bercakap.
Masyarakat harus bertindak untuk hal hal sebegini yang jelas lebih mengancam umat Islam kerana mereka mereka ini ada peminat fanatik yang akan mengikuti apa jua yang mereka lakukan. Perkara sebagini bolehlah turun ke jalan dan nak berdemonstrasi untuk memboikot syarikat Penyiaran yang menayangkan drama atau Filem yang mereka lakon kan.
Lihat sendiri alasan mereka di bawah ini... dan fikirkanlah...

Apabila GOOGLE Translate Digunakan Tanpa PANDUAN Yang LAIN (13 Gambar)

China kini menjadi tarikan ramai pelancong asing kerana kos barangan di sana sangat rendah dan ia menjadi lumrah untuk meletakkan tanda dalam bahasa Inggeris. Mungkin kerana faktor kos untuk mengupah penterjemah sangat mahal di cina mereka terpaksa bergantung kepada google tranlate sehinggakan muncul sebilangan terjemahan yang sangat melucukan dan lari dari makna sebenar.
Saksikan sendiri 13 gambar di bawah

HUAWEI Ascend W2, Telefon Operasi WINDOWS Paling NIPIS di Dunia

Huawei Ascend W2, Windows Phone paling tipis di dunia


MERDEKA.COM, Huawei Ascend W2 merupakan smartphone Huawei yang digadang-gadang menjadi perangkat Windows Phone paling tipis di dunia.
Menurut lansiran PhoneArena (30/5), Huawei Ascend W2 yang memiliki ketebalan 7,7 mm ini akan menjadi smartphone pengusung Windows Phone paling tipis di dunia jika nantinya meluncur di pasar gadget dunia.
Berdasarkan lansiran tersebut, Huawei Ascend W2 ini juga mengusung spesifikasi seperti prosesor 1 GHz Qualcomm S4 processor dengan disokong 1 GB RAM.
Untuk eksternal hardware nya sendiri, Ascend W2 ini dilengkapi dengan layar 4,3 inci beresolusi 1280 x 720 piksel.
Selain itu, handset pintar Huawei ini juga akan dilengkapi kamera 8 MP yang bisa membuatnya merekam video dengan kualitas jempolan.
Untuk mendukung kinerja smartphone ini, Huawei menyematkan baterai dengan daya 2800 mAh pada Ascend W2 ini.

PEMIMPIN Sektor Awam PERLU Ada Akaun FACEBOOK Atau Twitter : KSN

Sesuatu yang menarik untuk dibicarakan. Tidak mahu memberi komen yang panjang lebar, tetapi secara terus terang Pemikir sangat sangat bersetuju dengan cadangan Ketus Setiausaha Negara (Ali Hamsa) Ini. Very good Moves...
Tentunya akan mengurangkan birokrasi dan memberikan saluran terus kepada pemimpin sektor awam. Ini juga akan mengurangkan budaya tikam menikam atau kipas mengipas di banyak peringkat dalam sektor awam.
Semua Pemimpin Sektor Awam Perlu Ada Facebook, Twitter -KSN
PUTRAJAYA 14 Jun - Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Ali Hamsa mahu setiap ketua setiausaha kementerian (KSU), timbalan KSU, ketua pengarah (KP) serta pemimpin jabatan dan bahagian sektor awam memiliki akaun Facebook dan Twitter sendiri mulai esok.
Beliau berkata, saranan tersebut perlu bagi membolehkan pegawai atasan dan ketua jabatan menjawab setiap kritikan dan tuduhan liar yang dilemparkan oleh pihak tertentu melalui dua saluran media sosial yang popular itu.
Katanya, langkah itu merupakan peluang terbaik k…