Thursday, February 7, 2013

NANTIKAN Kisah "Perjalanan Seorang Anak MELANAU" Di Blog Suara Pemikir

"Perjalanan Seorang Anak MELANAU"


1. Perjalanan Seorang Anak MELANAU merupakan satu tajuk yang akan di paparkan di blog ini setelah genap satu tahun usia blog ini iaitu pada April 2013 akan datang. Ini juga merupakan satu penghargaan Pemikir kepada pembaca setia blog ini.

2. Kisah ini adalah bersandarkan kepada kisah benar perjalanan seorang anak Melanau dari kawasan yang sangat terpinggir dan ketinggalan segalanya, termasuk dari sudut Pendidikan. Namun dengan tekad yang kuat, seorang anak melanau ini telah berjaya memecah kepompong itu untuk memnuju ke aras pencapaian yang sangat memuaskan. Walaupun pada sesetengah orang, pencapaian itu hanyalah dianggap biasa.


3. Apa pun, perjalanan itu bukanlah satu yang mudah. Oleh kerana itu lah penulis berhasrat untuk berkongsi pahit manis perjalanan itu agar menjadi tauladan dan motivasi kepada mereka yang lain yang mungkin juga senasib agar tidak berputus asa sehingga berjaya.

4. Pengkisahan ini juga adalah bersandarkan rantaian kisah sebenar yang cuba disampaikan secara ikhlas oleh penulis walaupun ada bahagian yang nampak mengaibkan diri penulis. Apa yang dimaksudkan ialah, pengkisahan ini adalah bermula dari zaman kanak kanak, remaja, zaman universiti dan seterusnya alam kerjaya. Namun, atas usaha untuk memberikan inspirasi kepada insan lain, penulis teruskan juga.

5. Semoga ini akan memberikan sesuatu yang berfaedah kepada para pembaca setia Blog Suara Pemikir sekalian. Harap Maklum.

3 comments:

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks