Skip to main content

Koleksi Gambar MASJID Di Seluruh DUNIA (27 Gambar)

Masjid Sultan Ahmed, Turki

Masjidil Haram/ Masjid al-Haram/Al-Masjid al-Haram, Makkah

Koleksi Gambar MASJID Di Seluruh DUNIA. Di sini Pemikir sertakan gambar gambar masjid yang menarik yang terdapat di seluruh dunia. Sungguh indah dilihat dalam gambar. Tentunya lebih menarik sekiranya dilihat dengan mata sendiri serta menunaikan solat didalamnya.
Taj Mahal, India

Masjid Putra, Putrajaya

Masjid Badshahi, Pakistan

Masjid Selat Melaka, Malaysia

Cyprus Turkish Islamic Community of Victoria 

Masjid Shah Faisal, Pakistan

Masjid Ubudiah, Malaysia

Masjid Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, Abu Dhabi

Masjid Kristal, Malaysia

Masjid Zahir, Malaysia

Masjid Al-Nabawi, Arab Saudi

Masjid Al-Aqsa, Yerusalem

Masjid Omar Ali Saifuddin, Brunei

Masjid Ketchoua, Algeria

Pusat Kebudayaan Islam Raja Fahd, Argentina

Masjid Biru, Armenia

Masjid Auburn Gallipoli, Australia

Masjid Sultan Omar Saifuddin, Brunei

Masjid Niujie, China

Masjid Id Kah, China

Masjid Al-Azhar, Mesir

Masjid Jama, India

Masjid Raya Baiturrahman, Indonesia

Masjid Istiqlal, Indonesia

Masjid Imam Hussain, Iraq

Masjid Imam Ali, Iraq

Masjid Besar Samarra, Iraq (dibina pada 852 masihi)
Dapatkan lagi gambar-gambar masjid yang menarik di Wikipedia

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks

Popular posts from this blog

Jom BELAJAR Bahasa Melayu SARAWAK

Bahasa Melayu Sarawak...
Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, belajar bahasa dari kaum dan masyarakat yang berbeza adalah menjadi satu 'kemestian' yang boleh membawa kepada ikatan yang lebih erat sesama kita.
Kali ini kita akan melihat sedikit sebanyak bahasa yang menjadi bahasa RASMI rakyat Sarawak yang terdiri dari pelbagai kaum yang berbeza.
Kepada mereka mereka (terutamanya guru guru) yang akan posting ke Sarawak bolehlah belajar sedikit sebanyak sebagai persediaan bagi memudahkan komunikasi bila tiba di sana nanti. Tidak kita Iban, bidayuh, Orang ulu, dayak, Melanau Cina, bidayuh dll... Bahasa Melayu Sarawak menjadi bahasa rasmi bagai semua kaum kaum ini...
1. Tedah - Kesian 2. Kepak - Letih 3. Kayokayo - Kehulu kehilir 4. Plente - Bergurau 5. Pozer - Peniru/ Ciplak 6. Gai / Ucak - Poyo 7. Ilek 1 - Rehat 8. Ilek 2 - Sabar 9. Dolok - Dulu 10. Agik - Lagi 11. Nok ya - Yang itu 12. Madah/ Padah - Bagitahu

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

DIVIDEN HEBAT Simpanan ANDA : Pinjaman ASB Vs Simpan SENDIRI ?

1. Awal Tahun 2013 ni Ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB. Maklumlah, PNB Mengumumkan bahawa dividen ASB tahun 2012 adalah tertinggi dalam masa 5 Tahun. 
2. Namun Setelah berbicara sekian lama, kebanyakan mereka sebenarnya membuat pinjaman ASB dari beberapa bank seperti CIMB, Maybank dan yang terbaharu RHB Bank. Maka Pemikir melakukan sedikit penyelidikan berkaitan hal ini (loan ASB), dan dalam banyak banyak pembacaan Pemikir, Artikel oleh Blog Berita Semasa sebagaimana tercatat dibawah ini adalah yang paling munasabah dan bersandarkan fakta yang benar serta perlu diberi perhatian oleh para peminjam atau mereka yang berhasrat untuk meminjam sebagaimana Pemikir. 
3.  Melakukan sedikit pembacaan (kajian) terhadap apa yang cuba dilakukan adalah langkah terbaik sebelum kita meletakkan WANG (Duit) kita kepada risiko risiko yang ada dalam pasaran. Oleh itu luangkanlah …