Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

FORBES : Ranking TERBAHARU Orang PALING KAYA Di Bumi Malaysia

SINGAPURA - Robert Kuok kekal sebagai orang terkaya Malaysia dengan kekayaan bernilai AS$12.5 bilion, demikian menurut senarai terkini orang terkaya Forbes.
Malaysia juga kini mencatatkan kekayaan bernilai 14 bilion dolar, melonjak daripada 11 setahun yang lepas. 
Indeks Komposit Kuala Lumpur telah bergerak naik empat peratus sejak tahun lepas dan dalam tempoh itu, keluaran dalam negara kasar negara mengukuh 6.4 peratus. 
Dalam proses itu, seramai 23 taikun di senarai itu menyaksikan kekayaan mereka meningkat dengan Robert Kuok mendahuluinya untuk lapan tahun berturut-turut dengan kekayaan bersih AS$12.5 bilion.

Tuan GURU Nik Aziz PUJI Tun Mahathir : Apa CERITA Di Sebaliknya

Pernah satu ketika dahulu, tiba-tiba Tuan Guru Nik Aziz memuji kepimpinan Tun Mahathir. Tentunya sesuatu yang jarang dilakukan oleh seseorang dari parti lawan terhadap seterunya. Terkejut juga bila Tok Guru memuji insan yang pernah digelar sebagai Maha Fir 'Aun oleh ramai dikalangan pemimpin parti lawan ini. Apa tidaknya, Tun M juga pernah dikafirkan!!! Astagh Firullah Al'azim. 
Tun juga pernah menghadiri satu majlis di Kota Bharu bersama Tuan Guru Nik Aziz dan majlis tersebut mendapat sambutan ynag luar biasa malah kedua dua pemimpin itu tidak menampakkan tanda perbezaan antara mereka. 
Dengan tidak membuang masa, mari kita melihat pembongkaran oleh BLOGGERini : Adapun, kebijaksanaan anda adalah amat perlu dalam menilai perkara ini dengan hati yang bebas. Usah berprasangka sebelum membacanya dan membuat penilaian yang jujur.
1. Krisis ini bermula sejak 1990, apabila PAS berjaya menguasai Kelantan. Ketika itu,Nik Aziz menjadi Menteri Besar Kelantan telah bersetuju bekerjasama den…

XENOPHON Received 'P-hon' From Tun Mahathir

Tertarik dengan jawapan Tun M berkaitan Isu Xenophon. Oleh itu Pemikir berhasrat hendak berkongsi dengan rakan rakan pembaca sekalian. Selamat membaca...
1. Among the comments in my blog is a reference to Malaysia’s ban against the visit of the Australian Senator Xenophon.
2. I agree with this comment that despite my nasty comments on the US and Britain, I was never banned from visiting those countries. However, I would like to relate an incident in which a friend of mine, now deceased, who was handcuffed and taken away in a truck full of common criminals and even his request to have his diabetic injection was rejected. The reason for this treatment was because the immigration officers at the airport in New York did not like his answers to their questions. He was subsequently released.

REMAJA Hilang : Nadzirah Ashikin (17 Tahun)

REMAJA Hilang : Nadzirah Ashikin (17 Tahun) Mohon Rakan Rakan Sebarkan sebagai tanggungjawab sisial KITA bersama.

Perkampungan ORANG ASLI Yang Aneh Di AMAZON

Perkampungan ORANG ASLI Yang Aneh Di AMAZON
Lihat Video Di Bawah

Tun Mahathir BERSUARA Berkaitan KRONISMA Laungan ANWAR IBRAHIM

1.Anwar Ibrahim menuduh saya, sebagai penasihat Petronas telah terlibat dalam pemberian kontrak Petronas kepada anak saya.
2.Bagi Anwar inilah yang biasa dilakukan olehnya jika ia berkuasa. Semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan memang pun banyak kontrak diberi olehnya kepada penyokong politiknya dan keluarganya.
3.Kementerian telah pamerkan semasa mesyuarat agong UMNO senarai orang yang mendapat kontrak semasa ia berkuasa. Terdapat dalam senarai nama-nama penyokongnya dan keluarganya. Tidak ada satupun dari anak saya yang tersenarai.
4.Semasa saya menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan tidak ada satu pun daripada anak saya yang mendapat tempat dalam Kerajaan atau dalam parti. Beberapa kali nama mereka di calon tapi saya tidak benar sehingga saya bersara. Juga tidak ada kontrak Kerajaan yang terdapat oleh mereka.

Kereta API Paling LAJU Di DUNIA (10 Gambar)

Russia (10)  Kereta Api: Siemens Velaro RUS Kelajuan: 175 mph Kapasiti: 600 penumpang
Kereta api paling pantas di Rusia ini ada di laluan Moscow – St. Petersburg dan mula diperkenalkan pada Disember 2009. Jentera buatan Jerman ini boleh mencapai kelajuan maksimum sehingga 155 batu sejam tetapi telah berjaya mencecah kelajuan sehingga 175 batu sejam dalam satu ujian pada tahun 2009.

FENOMENA Awan BERLUBANG Yang MENAKJUBKAN (7 Gambar)

Fenomena awan merupakan salah satu kejadian Allah SWT yang sangat menakjubkan. Ada satu fenomena awan yang dikenali sebagai Punch Hole Cloud atau Fallstreak telah terjadi sepanjang kewujudan alam dan beberapa keping gambar sempat dirakam.
 Ia terjadi apabila suhu air pada awan berada di bawah titik beku namun masih belum membeku kerana kekurangan ice nucleation Particles.
Setelah sedikit particle air mulai membeku, ia akan menyebabkan efek domino yang menyebabkan wap air di sekelilingnya juga membeku dan jatuh ke bumi. Ini menyebabkan adanya lubang besar di awancirrocumulus atau altocumulus.
Lagi gambar fenomena Awan Berlubang :

KEINDAHAN Alam Yang Jarang DICERITAKAN

Berfikir akan keajaiban dunia, pasti terfikir tentang Piramid di Mesir, Taman Gantung Babilon, Terowong Channel dan Colosseum di Roma serta sebahagian yang terdapat dalam buku keajaiban dunia kuno moden.
Apabila berfikir tentang keajaiban alam, kita akan terfikir tentang Grand Canyon di Colorado, Paricutin Volcano di Mexico dan Great Barrier Reef di pantai Queensland Australia. Keajaiban alam bukan hanya terdapat di tempat-tempat di atas. Perlu diketahui dunia ini penuh dengan keajaiban, terdapat banyak keajaiban alam lain yang menarik, seperti di bawah ini yang belum diketahui orang.

BENARKAH Ini WAJAH Sebenar Rumah Nik Aziz..???

BENARKAH Ini WAJAH Sebenar Rumah Nik Aziz
Apakah video ini benar belaka atau merupakan serangan politik.
Mohon warga Kelantan untuk membuat sedikit PENCERAHAN Berkaitan hal ini agar sekiranya perkara ini adalah satu fitnah, ianya tidak terus di sebarkan. Andainya ini satu kebenaran, maka orang ramai berhak tahu. Sekian Harap Maklum


PEKENA Kawan Tengah MANDI Baik PUNYA

PEKENA Kawan Tengah MANDI Baik PUNYA
Memang naya kalau kena begini. Mesti fikir yang bukan bukan.
Kalay tak percaya tengok video di bawah.

REMAJA Lelaki Paling TINGGI Di Malaysia

Remaja yang dipercayai manusia paling tinggi di Malaysia, Mohd. Azli Hisham Abdul. Beliau baru berumur 18 tahun.

Bagaimana SAINTIS Melihat Barangan HARIAN Anda

LALAT
Gambar gambar ini adalah bagaimana Saintis melihat setiap perkara yang dianggap biasa oleh kita. Adapun barang barang ini dilihat dibawah Mikroskop yang kuasa pembesarannya mungkin 40, 100 atau 1000 kali. Apa kata anda cuba lihat dan pastinya anda akan merasa tertarik untuk turut menjadi seorang saintis.

RANKING Blog Mesra KERAJAAN Sehingga 18/2/2013

RANKING Blog Mesra KERAJAAN Sehingga 18/2/2013 Kalau sebelum ini Pemikir ada memaparkan Ranking Blog Pro Pembangkang. Pasa Entri kali ini Pemikir berhasrat untuk memperlihatkan kepada para pembaca Ranking Blog pro Kerajaan yang nampaknya banyak yang naik secara mendadak. 
Berikut adalah kedudukan semasa blog mesra kerajaan sehingga 18 Februari 2013. Untuk makluman,kami kini hanya menyenaraikan 100 Blog terbaik sahaja. Harap maklum.

KENAIKAN GAJI Kakitangan Awam 2013 (RM400) 1.4 Juta Penjawat + Elaun Perumahan Naik?

Kenaikan gaji kakitangan awam 2013 + elaun : Berdasarkan sumber dalaman yang kami baru terima sebentar tadi dari Putrajaya di mana bahang Pilihanraya Umum ke 13 di sana semakin terasa. Bilik-bilik gerakan yang bertempat di Jabatan Pendaftaran Negara contohnya dikatakan telah bersedia. Dalam pada masa yang sama…. Gaji Kakitangan Awam + Elaun Perumahan Naik?
Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak berbesar hati di mana akan bertindak meluluskan kenaikan gaji akkitangan awam 2013 sekitar RM400 dan elaun perumahan dinaikkan kepada (antara RM350-RM450). Dan dijangka kenaikan gaji kakitangan awam + elaun perumahan (ETP) akan diluluskan pada hari Khamis ini. Bila? Esok….
P/S : Nantikan kemaksini berita seterusnya daripada Berita Semasa selepas ini….
PP/S : Dalam pada masa yang sama, (CUEPACS) dilihat akan terus menekan supaya kerajaan mengkaji semula faedah pinjaman perumahan kakitangan awam sebanyak 4 peratus dengan menurunkan ia kepada satu peratus.
Sumber / Asal : Beritasemassa.…

Bayaran BLOGGER Yang Bergelar CYBERTROOPER

Bayaran BLOGGER Yang Bergelar CYBERTROOPER RM 3000.00 sebulan untuk para blogger ini? Betul Ke? Kalau betul, agak lumayan lah nampaknya pendapatan Cybertroper. Agak agak Blog Suara Pemikir layak tak untuk jadi cybertrooper.
Cerita lanjut berkaitan hal ini sila baca DISINI

Antara MASJID Tercantik Di MALAYSIA (5 Gambar)

Masjid Kristal , Kuala Terengganu
Terletak dalam kawasan pelancongan Taman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu. Dibuka pada 08 februari 2008 , dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca al-Quran elektronik.

Koleksi Gambar MASJID Di Seluruh DUNIA (27 Gambar)

Masjid Sultan Ahmed, Turki
Masjidil Haram/ Masjid al-Haram/Al-Masjid al-Haram, Makkah
Koleksi Gambar MASJID Di Seluruh DUNIA. Di sini Pemikir sertakan gambar gambar masjid yang menarik yang terdapat di seluruh dunia. Sungguh indah dilihat dalam gambar. Tentunya lebih menarik sekiranya dilihat dengan mata sendiri serta menunaikan solat didalamnya.

BANJIR Kilat Melanda PUCHONG, Selangor (7 Gambar)

PUCHONG — Hujan lebat sejak jam 4 petang tadi menyebabkan banjir kilat di sekitar Puchong mengakibatkan kenderaan terperangkap di Lebuhraya Damansara Puchong berhadapan pusat membeli belah, IOI Mall.
Menurut peniaga di pusat membeli-belah terbabit, hujan lebat menyebabkan paras air naik hingga memasuki bahagian bawah IOI Mall.

YAMAHA LC 135 Yang Diubahsuai Dengan KREATIF

YAMAHA LC 135 Yang Diubahsuai Dengan KREATIF. Rasa rasa lepas tak JPJ dan Polis ni.
Lihat Video dibawah untuk lebih jelas

PANCUNG Kepala ADIK Dan Bawa Ke BALAI POLIS

PANCUNG Kepala Adik Dan Bawa Ke BALAI POLIS dengan selamba. Dikatakan adiknya telah memalukan dan menjatuhkan maruah keluarga dan kejadian ini berlaku di Kalkota, India. Kepada sesiapa yang lemah semangat Pemikir nasihatkan agar tidak melihat akan Video di bawah ini.


Bayi 4 Bulan DIDERA Pembantu Rumah MENTAL

Bayi 4 Bulan DIDERA Pembantu Rumah MENTAL
Mungkin ada yang masih belum berkesempatan melihat video bayi 4 bulan yang di dera amah Indonesia yang menyayat hati semua yang melihat. Saksikan sendiri video yang ada di bawah


Meteorite Yang JATUH Di RUSSIA

Meteorite Yang JATUH Di RUSSIA
Kepada mereka yang belum berkesempatan melihat video Meteor yang jatuh di Russia. Saksikanlah sendiri Video yang terdapat di bawah.


Fenomena RIBUT PASIR Di Pantai Barat AUSTRALIA (4 Gambar)

Fenomena Ribut Pasir Di Pantai Barat Australia | Ini bukanlah tsunami, tetapi sebaliknya ia adalah satu fenomena ribut pasir yang telah melanda di Pantai Barat Australia. Berikutan dengan kejadian ini, terdapat jurugambar yang sempat merakamkan detik luar biasa ini. Biarpun ia tidak berbahaya seperti tsunami mahupun puting beliung, namun kehadirannya telah menakutkan penduduk di kawasan tersebut. Ini merupakan salah satu kejadian yang Allah SWT tunjukkan kepada kita. Boleh lihat gambar di bawah ini.

MAKANAN Dan TABIAT Makan Yang MENGGEMUKKAN

Telah hampir seminggu blog Suara Pemikir berhabuk. Kebelakangan ini Pemikir agak sibuk menjelajah Utara Semenanjung Malaysia atas urusan rasmi yang melibatkan masa depan. Namun, dalam perjalanan itu, banyak perkara yang Pemikir boleh kongsikan di ruangan ini selepas ini.
Makan makanan rendah/bebas lemak Hakikatnya makanan rendah lemak ni bagus tetapi kadangkala ia juga boleh membuat anda cepat lapar. Bagi mereka yang baru bermula dengan diet, Pemikir rasa memang agak sukar untuk mengawalnya. Jadi caranya, jangan terlalu obses mengambil makanan rendah lemak seterusnya mengabaikan makanan banyak kalori 100% ye.
Tidur terlalu sedikit / banyak

Istanbul CAMLICA Mosque : Masjid Cengkerang SIPUT (18 Gambar)

Istanbul Camlica Mosque ialah sebuah konsep masjid moden yang dicadangkan dibina di Istanbul Turki. Ianya mampu memuatkan 30 000jemaah di dalam ruang solat sebesar 45 506 meter persegi. Masjid ini kelihatan seperti kulit kerang dan sangat berbeza dari rekaan masjid konvensional. Camlica direka oleh firma rekaan SN Architechs. Rekaan dindingnya pula dihiasi oleh corak Turki Othmaniah tradisional.

ALASAN Utama Kenapa LELAKI Belum KAHWIN

Sekadar berkongsi alasan alasan utama lelaki lambat berkahwin dari pembacaan Pemikir. Benar atau salah bukanlah menjadi perkara utama, maka  informasi ini hanyalah sebagai satu perkongsian.

1. Duit belum cukup Masalah utama bagi lelaki untuk berkahwin adalah duit belum cukup. Masih mengumpul wang untuk belanja perkahwinan. Pelbagai benda memerlukan duit seperti wang hantaran, mas kahwin, baju pengantin dan banyak lagi. Untuk berkahwin ekonomi seorang lelaki haruslah stabil jika tidak mana mungkin mampu menanggung anak dara orang.



2. Mahu beli kereta dahulu Lumrah manusia inginkan kemudahan dan kesenangan. Jarang sekali kita lihat gadis-gadis sekarang memandang lelaki yang miskin yang hanya mempunyai basikal sebagai kenderaannya. Secara jujurnya ramai wanita sekarang agak memilih lelaki. Tidak memandang lelaki miskin. Sekurang-kurangnya mempunyai sebuah kereta walaupun bukan mewah ianya sudah memadai.
3. Susah untuk mencari yang berkenan dihati Soal hati dan perasaan lelaki tidak boleh mema…

Domain SUARA PEMIKIR DOT COM Ditawar RM1000.00

1. Satu kejutan pada Pagi ini apabila Pemikir membuka email. Tawaran RM1k untuk domain suarapemikir.com, itulah tajuk yang tertera dan seperti biasa pemikir meneliti email tersebut sebelum memuang atau delete.
2. Tawaran yang baik andainya melihat kepada usia suara pemikir yang baru berusia 10 bulan. Apakah patut pemikir terima atau tolak tawaran ini. Namun, secara jujurnya Pemikir tidak tergoda dengan tawaran ini kerana Pemikir memiliki perancangan yang lebih baik untuk masa depan Blog Suara Pemikir.
3. Mohon panangan para rakan blogger sekalian untuk membantu Pemikir membuat keputusan yang lebih tepat dan bijak.
4. Terima Kasih

Iklan Tahun Baru Cina NAJIB RAZAK Yang TIDAK Diduga

Iklan Tahun Baru Cina NAJIB RAZAK Yang TIDAK Diduga Selamat Tahun Baru Cina. Dan Salam Perpaduan.

10 Lapangan TERBANG Yang MENGGERUNKAN Di Dunia

Di sini dipaparkan 10 Lapangan Terbang yang paling menakutkan di dunia dan salah satunya ada di Malaysia. Dikatakan ukuran landasan sangat singkat dan memerlukan kemahiran sepenuhnya pilot. Hanya sedikit kesilapan juruterbang akan membawa bencana. Oleh itu, juruterbang yang hendak mendaratkan kapalterbang dilapangan terbang ini mestilah mere
1) Lapangan Terbang Pulau Tioman

NANTIKAN Kisah "Perjalanan Seorang Anak MELANAU" Di Blog Suara Pemikir

"Perjalanan Seorang Anak MELANAU"

1. Perjalanan Seorang Anak MELANAU merupakan satu tajuk yang akan di paparkan di blog ini setelah genap satu tahun usia blog ini iaitu pada April 2013 akan datang. Ini juga merupakan satu penghargaan Pemikir kepada pembaca setia blog ini.
2. Kisah ini adalah bersandarkan kepada kisah benar perjalanan seorang anak Melanau dari kawasan yang sangat terpinggir dan ketinggalan segalanya, termasuk dari sudut Pendidikan. Namun dengan tekad yang kuat, seorang anak melanau ini telah berjaya memecah kepompong itu untuk memnuju ke aras pencapaian yang sangat memuaskan. Walaupun pada sesetengah orang, pencapaian itu hanyalah dianggap biasa.

KENALI 10 Pekerjaan PELIK Dalam SEJARAH Manusia

10 Bizarre Jobs From History
KENALI 10 Pekerjaan PELIK Dalam SEJARAH Manusia
Saksikan sendiri video yang ditayangkan di bawah.


Sketsa Di Musim BANJIR

Sketsa Di Musim BANJIR

LELAKI Dilayan Seperti Seekor ANJING ( 5 Gambar)

LELAKI Dilayan Seperti ANJING Tiadapa apa yang Pemikir hendak ulas akan gambar ini. Adapun sumber yang dinyatakan tidaklah begitu jelas. Namun bila melihat pada gambar ini, ia sesuatu yang jarang berlaku.

SHILA Amzah LUAHKAN Rasa SEDIH Melalui Email

Masih lagi menjadi bualan ramai atau masih lagi menjadi kontroversi sehingga ke hari ini. Khabarnya shila Amzah telah menghantar email kepada blogger terkenal untuk meluahkan rasa terpendam serta penjelasan terhadap perkara tersebut. Bacalah sendiri email yang dikatakan dikirimkan oleh Shila Amzah kepada seseorang dan sumber berita ini adalah dari blogger terkenal Malaysia iaitu beautifulnara.
Berikut ialah email tersebut:-
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Dengan nama Allah SWT yang maha pengasih dan maha penyayang, Shila rasa cukup bersyukur di atas segala nikmat dan dugaan yang telah diberikan kepada Shila. Tujuan Shila menulis surat ini, sebab Shila nak memperjelaskan semua perkara yang telah terjadi setelah sekian lama Shila berdiam diri.
Pertama sekali, Shila memahami situasi ibubapa Shila dan kenapa mereka begitu menjaga Shila dari pelbagai aspek sebab mereka menyayangi Shila dan takkan ada orang lain yang boleh menggantikan tempat mereka di dalam hati Shila. Shila takkan sanggu…

KENALI 5 Bangunan Komersial TERBESAR Di DUNIA

Dubai International Airport
Status: Lapangan terbang terbesar di dunia Kapasiti: 180 kaunter check-in, 97 eskalator, 157 lift, 2600 tempat letak kereta Keluasan: 1,500,000 m²

Flower Auction  Status: Pusat penyimpanan bunga terbesar di dunia Kapasiti: - Keluasan: 990,000 m²

Samsung Galaxy S IV Akan Muncul Mac?

Samsung Galaxy S4 Akan Muncul Mac? Tentunya lebih menarik dan dengan teknologi terkini seperti full HD.
Berdasarkan khabar angin terbaru yang telah kami perolehi dari SamMobile, Samsung Galaxy S4dipercayai akan dilancarkan pada 15 Mac 2013 iaitu selepas persidangan Mobile World Congress(MWC 2013). Samsung dijangka akan mengadakan satu acara khas bagi memperkenalkan peranti terbaru mereka yang pastinya akan menarik minat pengguna di seluruh dunia.
Sumber: my tetikus

KEMALANGAN Berlaku Tanpa DIDUGA Dalam Pelbagai CARA (17 Gambar)

KEMALANGAN Berlaku Tanpa DIDUGA Dalam Pelbagai CARA (17 Gambar) Inilah hakikatnya dunia ini. Maka berhati hatilah dalam apa jua terutamanya di jalan raya. Lihat gambar yang seterusnya. Ada diantara gambar ini menakjubkan dan tidak kurang juga yang melucukan.

ADUN Simpan GAMBAR Kemaluan Perempuan Hadapi Masalah BESAR

Simpan GAMBAR Kemaluan Perempuan, ADUN Dalam Masalah BESAR  Agak mengejutkan bila mendengar pendedahan oleh Isteri ADUN Tersebut dalam video yang ditayangkan dibawah. Tidak pernah terfikir akan seorang Isteri bertindak begini dan tidak terfikir juga akan perlakuan suami sebagitu yang mana beliau merupakan seorang pemimpin.

Apa pun, Pemikir amat optimis akan peluang beliau pada PRU 13 Akan datang kini menjadi kelam dan gelap selain kecelaruan hasil 'serangan' maut dari isterinya ini. Mungkin itulah juga sebab beliau menyuruh isterinya ini untuk bertindak selepas Pilihanraya Umum PRU 13. Berani buat berani tanggung la. Itu sahaja yangd apat Pemikir ungkapkan.

So kepada sahabatku Pak Kiyai Dan Wak Karjo tu... Jangan berani buat pasal aaa.
p/s???: Macam ni lah agaknya rasa yang pertama dulu kot ye?


KENALI Fenomena Yang Disebut Sebagai KEPALA Air

KENALI Apa Itu KEPALA Air
Kepada sesiapa yang tidak biasa dan tidak tahu akan istilah yang disebut KEPALA AIR yang biasanya berlaku di kawasan Air Terjun. Saksikan Video di bawah dan ketahuilah betapa bahayanya fenomena Kepala Air yang dimaksudkan.


PageRank BLOG Suara Pemikir KEMBALI : Alhamdulillah...

PageRank BLOG Suara Pemikir KEMBALI : Alhamdulillah...
Alhamdulillah... page Rank Blog Suara Pemikir kini kembali setelah 'hilang' semenjak Mac 2012 apabila semua post di laman Blog Suara pemikir di buang untuk memulakan semula blog ini dengan lebih terancang pada April 2012 yang menyaksikan page rank blog ini kembali kepada 0/10 daripada sebelumnya 2/10.
Bukan sesuatu yang mudah untuk mencapai Paga Rank 2/10 apatah lagi bagi blog yang baru berusia 10 bulan ini. Apa pun kepada sesiapa yang tidak mengetahui apa sebenarnya Page Rank ini... Bahawa Page Rank adalah satu ranking yang disediakan oleh google untuk menunjukkan PENGARUH blog tersebut. Semakin tinggi page rank blog tersebut maka semakin terkenal dan berpengaruhlah blog tersebut.  Seterusnya semakin bernilai lah BLOG tersebut. 

KISAH Pengorbanan INSAN Hebat Untuk Insan LAIN

Kita mungkin pernah terdedah dalam melakukan pelbagai pengorbanan dalam hidup. Antara pengorbanan terbesar dalam hidup adalah mengorbankan nyawa demi keselamatan orang lain. Dan pastinya tak ramai orang yang sanggup mengambil resiko seperti ini. Dalam kehidupan di dunia nyata, dan 7 antara pengorbanan TERHEBAT beberapa INSAN HEBAT Di Dunia tersaji di bawah ini.
Takeshi Miura and Miki Endo  Takeshi Miura and Miki Endo adalah petugas keselamatan yang berperanan penting pada saat tsunami Jepun terjadi. Mereka berdua terus bertahan di pos dan menyampaikan siaran amaran tsunami agar semua penduduk segera lari menyelamatkan diri.
Ketika ombak tsunami cuma 10 meter untuk meranapkan tempat bertugas mereka, dua petugas ini tetap meneruskan siaran , dan ini dilakukan hingga saat-saat terakhir tubuh mereka berdua disapu gelombang besar tsunami.
Vincent Coleman 

Three GORGES Dam: Empangan TERBESAR di Dunia Di CHINA (15 Gambar)

The Three Gorges Dam is the world’s largest and most powerful hydroelectric dam. Located on the Yangtze River, and straddling Hubei and Sichuan provinces, the dam stretches two kilometers across (five times wider than America’s Hoover Dam) and stands 185 meters high. Its completion will result in the creation of an adjacent 600-kilometer lake. Construction, which began in 1993, is slated for completion by 2009. The dam’s primary functions will be to generate electricity, control floods and provide for inland shipping. In full operation, this dam will generate 18,200 megawatts of electricity from 26 turbines (the output of approximately 16 nuclear power plants). Budgeted investment is nearly $25 billion (all figures quoted in U.S. dollars) but some dam watchers say costs could rise to as much as $75 billion by completion.
Plans to dam the Yangtze have existed for almost a hundred years. Sun Yatsen, the ‘Father ofthe Revolution,’ is often identified as being one of, if not the, first pro…

MENGENALI Karakter SESEORANG Melalui Bentuk TANDATANGAN

Di bawah ini terdapat rahsia tersirat di sebalik struktur tandatangan seseorang. Namun ini bukanlah boleh dijadikan sesuatu yang boleh digunakan untuk anda membuat keputusan dan ianya lebih kepada sekadar hiburan. 
1. Tandatangan dengan satu garisan di bawah  Seorang yang sangat yakin, mempunyai personaliti yang hebat, agak mementingkan diri sendiri dan percaya bahawa kebahagiaan dalam hidup sangat perlu.
2. Tandatangan dengan satu titik di bawahnya  Seorang yang kelihatan mudah dan tenang tetapi mudah hilang kepercayaan kepada orang dipercayai apabila dikhianati.

3. Tandatangan dengan dua titik di bawahnya  Seorang yang romantic, mudah bertukar pasangan seperti menukar baju, lebih memilih kecantikan (bagi lelaki), sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik (bagi wanita), dan mudah menarik perhatian orang untuk mendampingnya. 
4. Tandatangan tanpa garisan/titik di bawahnya  Seorang yang seronok dengan kehidupan , iikut gaya dan cara sendiri serta kurang memberikan perhatian pada pandangan ora…

FOTO Yang Membuktikan CINTA Itu BUTA

Kebanyakan Awek cantik ternyata tidak selalu mempunyai kekasih yang tampan dan bergaya, ada juga yang kekasih mereka yang boleh dikategorikan jauh panggang dari apai atau tidak sesuai dengan kecantikan mereka. Malah, ada yang cakap mereka ini bagai muka pecah rumah.

Hal ini membuktikan bahawa memang cinta bukan hanya berdasarkan wajah, namun ada faktor lain, misalnya hati, keperibadian, atau bahkan campur tangan dukun. Namun hakikatnya. DUIT sangat memainkan peranan dalam hubungan CINTA yang dikatakan BUTA.

AKSI Bahaya Yang Dilakukan Secara SELAMBA (26 Gambar)

AKSI Bahaya Yang Dilakukan Secara SELAMBA
Ini bukanlah aksi dalam filem Hollywood mahu pun Bollywood. Tatapi ini adalah aksi sebenar sebilangan manusia biasa yang terpaksa melkukannya demi sesuap nasi bagi diri sendiri atau keluarga. Apa pun, pemikir merasa sangat kagum akan keberanian mereka ini walaupun ianya sepatutnya boleh dilakukan dengan lebih cermat dan penuh langkah keselamatan.