Friday, January 11, 2013

Fakta Menarik PUNCA KEMATIAN Yang PELIK Di Dunia

Li Po - Mati Ketika Merenung Bayangan Bulan Di Dalam Sungai
Chinese poet Li Po (701-706) dikenali sebagai salah seorang daripada 2 greatest poets dalam sejarah sastera China. Mamat ni terkenal dengan kaki-botol dan selalu meludah di atas karya2 beliau ketika mabok(WTH..). Satu malam, ketika sedang asyik menikmati cahaya bulan di dalam Sungai Yangtze, dia terjatuh lalu mati lemas.

Hans Steininger - Mati Disebabkan Janggut

Austrian Hans Steininger ni sangat femes kerana die memiliki janggut yang terpanjang di dunia iaitu mencecah 1.4 meter!! Pada suatu hari yang tenang, berlaku kebakaran di tempat kediaman mamat ni.. Hans menjadi panik hingga terlupa untuk menggulung janggut ketika ingan melarikan diri. Dalam kekalutan tersebut, beliau terpijak janggutnya yang panjang tu, lalu terjatuh dan mematahkan leher beliau dan mati di tempat kejadian!!

King Adolf Frederick - Mati Disebabkan Makanan

King Adolf Frederick of Sweden ni memang terkenal kerana suka makan dan mati disebabkan oleh makanan! Irony kan?? King yang diberi gelaran “King Who Ate Himself to Death” ni mati pada tahun 1771 ketika berumur 61 tahun disebabkan oleh masalah penghadaman setelah membaham bermacam2 makanan dalam satu masa! antara makanan yang beliau makan ialah lobster, caviar, sauerkraut, cabbage soup, smoked herring, champagne dan 14 pinggan dessert kesukaan beliau iaitusemla, a bun filled with marzipan and milk. tula..sape suruh makan sampai tak hengat dunia...kan mati sia2 jer.. haha


Allan Pinkerton - Mati Kerana Tergigit Lidah

Kematian ni memang stress.. Allan Pinkerton ni merupakan founder Pinkerton Detective Agency dan femes kerana developing investigative techniques seperti surveilling suspects dan undercover work. Mamat ni mati kerana infection setelah tergigit lidahnya ketika tersadung di tepi jalan..sungguh tragis..memang stress..


Bobby Leech - Mati Disebabkan Kulit Limau

Bobby Leech ni merupakan seorang daredevil yang femes. Beliau penah perform macam2 stunt berani mati dan merupakan orang kedua di dunia yang terjun ke dalam Niagara Falls menggunakan sebuah tong. Pada suatu hari, ketika beliau sedang jalan2 makan angin kat New Zealand, Leech terpijak kulit limau kat atas jalan lalu terjatuh. Kaki beliau patah teruk dan terpaksa dipotong. Tak lame selapas tu, belaiu pun menemuai ajalnya kerana infection yangh teruk kat kaki. Memang sangat irony.. Daredevil mati kerana terpijak kulit limau..

Ray Chapman - Mati Terkena Bola Baseball

Ray Chapman ni merupakan salah seorang legend dalam sukan baseball yang bermain untuk pasukan Cleveland Indians. Pada zaman itu, pitcher selalunya mengotorkan bola baseball sebelum melemparkannya untuk mengaburi pihak lawan. On August 6, 1920, Carl Mays melontarkan bola yang kotor sebagai satu taktik. Malangnya, bola itu terkena kepala Chapman yang tengkorak beliau injured teruk lalu mati di tempat kejadian. Stress kesian... ish3...

Christine Chubbuck - Mati Bunuh Diri Ketika Live News Broadcast

Christine Chubbuck ni merupakan pemberita yang pertama dan satu-satunya pemberita yang membunuh diri secara live di TV. Pada 15 Julai 1974, Christine yang sangat depressed ketika itu berkata kepada live TV "In keeping with Channel 40’s policy of bringing you the latest in blood and guts, and in living color, you are going to see another first: an attempted suicide." Selepas itu, beliau mengeluarkan sepucuk Revolver lalu menembak di kepalanya! Memang rare dan stress!!

Robert Williams - Mati Dibunuh Robot

Robert Williams merupakan manusia pertama di dunia yang mati dibunuh robot. Pada 25 Januari 1979, Williams memanjat rak di Ford Motor’s Flat Rock untuk mengambil spare part untuk robot yang dijualnya. Tiba-tiba, seekor robot telah reactivates dan slammed lengannya ke muka Williams. Williams yang malang tu terjatuh lalu mati. Stress bahaya beb.. ntah cane robot tu boleh idup sendiri.. horror...

Tennessee Williams - Mati Tercekik Tudung Botol

American playwright, Tennessee Williams ni mati pada tahun 1983 kerana tercekik tudung botol ketika minum di hotel beliau. Yes, he had been drinking.Tahniah... haha!

Steve Irwin (The Crocodile Hunter) - Mati Disengat Ikan Pari

Pada tahun 2006, pakar haiwan liar, Steve Irwin mati kerana disengat ikan pari tepat di dadanya ketika beliau sedang filming dokumentary Ocean’s Deadliest. Bhaya gak ikan pari nih.. RIP Steve Irwin.. No one can replace you..

Sumber : Blog Pen Merah

4 comments:

  1. memang baguslah maklumat ni ingat sebelum tidur baca lafaz ni pada hari ini aku akan menghapuskan kebimbanangan dan kerisauanku kerana semuanya allah telah qada dan qadarkan semuanya adalah baik untukku

    ReplyDelete
  2. Nk tnye sy bru join asb maybank bln 10 2013 n blum ambik dividen awal tahun sy trpikir nk stop rase d brbaloi join asb ni wat loan rm 25000 bulan rm 155..n sy ada trtunggak selama 4 $ulan lngsungg x byr..sy nk stop tpi ada ja alasn dri pihak bank mcm x maw sy hentikn..patot ke sy ambik divden to byr yg trtnggak n stop..ataw biarkn pihak bank jualbalik tnpa byr yg trtngak..

    ReplyDelete
  3. PERHATIAN PINJAMAN PENCARI:
      Anda dipersilakan untuk Ophelia Firm Loan kami siap untuk transaksi bisnis, jadi kita mendambakan kesenangan Anda untuk merasa bebas kami berada di sini untuk membantu Anda.
    Catatan: kami menawarkan pinjaman sebesar 3% dan kami memberikan minimum dan maksimum pinjaman sebesar $ 5,000usd ke $ 1,000,000usd Tertarik pelamar harus mengisi formulir aplikasi dan kembali kepada kami untuk prosedur lebih lanjut dan untuk info lebih lanjut. Segera, mari kita cepat menginformasikan bahwa ada scammers di mana-mana OnNet jadi berhati-hatilah penipuan.
     

    Layanan kami meliputi: -

    * Investor Pinjaman ..........
    * Konsolidasi Utang ...........
    * Kedua Mortgage ...............
    * Kredit Usaha .............
    * Pinjaman Pribadi ...............
    * Pinjaman Internasional ...........

    CATATAN: Jika Anda akan mengisi formulir ini, berarti Anda intrested dalam memperoleh pinjaman dari kami.
    JAWABAN ATAS UJI quetion proove ANDA TIDAK ROBBOT
    Apa nama perusahaan pinjaman kami?
    JAWABAN:

    FORMULIR PENDAFTARAN
    Nama Lengkap:
    jender:
    Status pernikahan:
    Alamat Kontak:
    Kota / Kode Pos:
    Negara: Negara:
    Umur:
    Penghasilan bulanan:
    Jumlah Pinjaman:
    Panjang Pinjaman:
    Tanggal Pinjaman Dibutuhkan:
    Penghasilan Mingguan:
    pekerjaan:
    Tujuan untuk Pinjaman:
    Hubungi Nomor Telepon:

    Menunggu untuk Anda. Menulis kami:
    opheliaisraelloanfirm@gmail.com atau getyoureasyloan@gmail.com
    Mrs ophelia,
    Ophelia Badan Kredit.

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks