Thursday, January 31, 2013

7 KEAJAIBAN Dunia Yang BARU Tercipta Di DUBAI


Sebelum ini Kita selalu melihat 7 keajaiban dunia yang terkenal di seluruh dunia. Tahukah anda di Dubai 7 keajaiban dunia moden boleh dilihat dengan mudah hasil senibina dan tentunya hasil lambakan kewangan yang luarbiasa negara Arab ini. 

Mari lihat apakah keajaiban-keajaiban ini. 

Manusia TERKAYA Di Muka BUMI Tahun 2012


TEMPAT PERTAMA
Nama : Carlos Slim Helu
Tarikh Lahir : 28 Jan 1940
Warganegara : Mexico
Kekayaan : $69 billion


Majalah Forbes telah mengeluarkan senarai 100 manusia terkaya di dunia sepanjang tahun 2012. Pada tahun ini, Carlos Slim Helu sekali lagi dinobatkan sebagai manusia terkaya di dunia dengan mengalahkan Bill Gates dengan kekayaan melebihi $ 500 juta. Carlos Slim Helu adalah seorang hartawan perniagaan dan pelabur. Manakala Bill Gates (tempat ke-2) adalah pengasas kepada syarikat gergasi Microsoft. Mari kita lihat senarai 10 manusia terkaya di dunia sepanjang 2012.


HUSIN, Mon Dan HANTU Pakai Toncit : Tak SABAR...


HUSIN, Mon Dan HANTU Pakai Toncit : Tak SABAR...
Awie, Dan Rakan Rakan

Tak sabar rasanya hendak menonton filem ini. Adapun Pemikir adalah peminat filem arahan Mamat Kalid yang banyak menayangkan realiti kehidupan yang berlaku dalam masyarakat.

SADIS : Kesakitan GAJAH Yang DIRACUN Di Sabah (Video)




SADIS : Kesakitan GAJAH Yang DIRACUN Di Sabah (Video)
10 'baby faced' Pygmy elephants poisoned in Malaysia
Lihat Video Di Bawah


Pasti ANDA Rasa Nak BUNUH Orang Lepas Tengok VIDEO Ini


Rasa Nak BUNUH Orang Lepas Tengok VIDEO Ini
Lihat Video Di Bawah

Pili AIR Dengan REKAAN Yang KREATIF Dan Menarik (12 Gambar)


Pili AIR Dengan REKAAN Yang KREATIF Dan Menarik

Apa kata kita melihat beberapa rekaan konsep pili air yang mempunyai pelbagai bentuk yang menarik pernah dicipta di Dunia. Rekaan ini didatangkan dalam bentuk moden sesuai dengan kediaman mengikut citarasa pemilik rumah. Pili air ini sesuai diletakkan di bahagian sinki dapur, bilik mandi dan ruang meja makan. 

Jom lihat gambar gambar yang ada di bawah

Wednesday, January 30, 2013

PRANK Lawak Yang Tak MENJADI, Makan PENAMPAR Jawabnya


PRANK Lawak Yang Tak MENJADI, Makan PENAMPAR Jadinya

Kaedah TERBAIK Menjawab Panggilan Yang Selalu MENGANGGU Anda


TERBAIK Menjawab Panggilan Yang MENGANGGU Anda Selalu
Cara untuk lari dari jawab panggilan telefon agen insurans-lawak ni

Kantoi : KESILAPAN Dalam Drama CHINA (7 Photos)


Biasa kita perasan akan kesilapan yang berlaku dalam Filem. Banyak perkara yang kita  perasan yang pastinya pengarah tidak sedar yang ada sesuatu yang tidak sepatutnya berada di dalam drama tersebut. Penonton juga ramai yang tak sedar tetapi ini adalah beberapa adegan yang agak FAIL dalam beberap Filem.

Tuesday, January 29, 2013

RAHSIA Disebalik Ayat POWER Boss Anda


Di sini disenaraikan beberapa bahasa korporat yang perlu anda tahu maksud disebaliknya. 


Rasanya semua pun tahu yang kebanyakkan orang korporat kebiasaan’nya akan menggunakan bahasa yang ‘super high class’ ketika berkomunikasi. Apa tidaknya, dah nama pun korporat, takkan nak guna bahasa pasar pulak kan? Kalau kerja ngan Donald Trump, dah sah-sah dia akan cakap “you’re fired!“. Hehe..

Tapi tahukah korang yang bahasa orang korporat ni sebenarnya adalah bahasa yang penuh dengan helah (banyak maksud tersirat) walapun kita yang dengar dan rasa sedap di telinga. Anda tak percaya? Apa kata anda baca apa yang tercatat kat bawah ni. Hee..

1. “We will do it” means “You will do it”

2. “You have done a great job” means “More work to be given to you”

Fakta Menarik 7 Bangunan TERTINGGI Dunia


Monday, January 28, 2013

MUTIARA Di Dasaran : Khas Buat WANITA Dari PEMIKIR


1. Sajak ini Pemikir tulis ketika berada di Kolej Canselor UPM. Pada ketika itu Pemikir minat untuk menulis sajak dan juga mendeklamasi sajak. Chee waah. Angkat bakul nampak? Namun bukanlah serius sebagai kerjaya tetapi sekadar minat.

2. Sajak ini pernah diterbitkan dalam majalah Kolej Canselor UPM dengan nama penulis Teratak Usang. Sesuatu yang membanggakan Pemikir ketika itu adalah; Beberpa wanita atau rakan sekolej telah bertanya kepada pemikir siapakah yang menulis sajak tersebut. pemikir berkata. Tak tahu. lalu dia menyambung bicara, "sajak itu sangat menghargai wanita... siapalah penulisnya. Teringin nak kenal." Pemikir hanya tersenyum dan menjerit kegembiraan dalam hati. Banggalah tu kannn..

3. Sama ada sajak ini masih boleh dikatakan menarik sekarang Pemikir tidak pasti. maklumlah zaman telah berubah dan sajak ini ditulis sekitar 2002-2003. Hehehe bacalah sendiri ye...

LAWAK Wawa Kepada IBUNYA ...

Gambar Hiasan
Wawa : Mak, tadi abu dan kawan kawan buli wawa mak.

Mak : Kurang ajar tenuk tenuk neh. diorang buat apa dengan kau.

Wawa : Diorang suruh wawa panjat pokok kelapa tadi sebab diorang nk tengok sepender Wawa.

Mak : Dah melampau neh. abis kau panjat la pokok kelapa tadi. seronoklah abu dengan tenuk tenuknya tengok sepender kau tu.

Wawa : Mak, dont worry mak. relax mak.

Mak : Relax tengkorak unyang kau. diorang dah tengok sepender kau, lagi mak nak relax ke.

Wawa : Mak jangan risau, hari neh wawa tak pakai sepender.

Mak : APAAAAA !!!! (pengsan)

Sekadar Hiburan...

Pengikut AJARAN Sesat MEMBUNUH Diri Beramai Ramai


Didirikan pada akhir tahun 1970-an, di bawah kepemimpinan Jim Jones, aliran pemujaan ini hidup menyendiri terpisah dari dunia di sebuah hutan di Amerika Selatan. Pada tahun 1978, anggota kongres Amerika, Leo Ryan, mengunjungi wilayah Jonestown dalam misi pencari fakta. Ketika Ryan hendak meninggalkan Jonestown,lapan belas anggota aliran pemujaan yang ingin meninggalkan aliran pemujaan itu mencuba ikut menyertainya, yang membuatkan menjadi awal kerusuhan . Anggota aliran pemujaan melepaskan tembakan kepada mereka yang mencuba meninggalkan aliran pemujaan itu.


Anggota kongres Ryan, tiga orang wartawan, dan seorang anggota aliran pemujaan yang mencuba untuk lari, terbunuh. Sebelas orang terlcedera. Beberapa jam setelah kejadian, pemimpin aliran pemujaan memerintahkan anggota-anggotanya untuk melakukan bunuh diri massal dengan meminum potasium sianida. Kanak-kanak meninggal lebih dulu, bayi dibunuh dengan racun yang dimasukkan ke mulut dengan sedotan. Setelah itu, lebih dari sembilan ratus orang, termasuk kanak-kanak, meracuni diri mereka sendiri.
(9 Gambar)

Friday, January 25, 2013

WAJAH 10 Orang TERKAYA Di Malaysia 2013


KUALA LUMPUR – Bilionair telekomunikasi, T. Ananda Krishnan kini bergelar orang terkaya di Malaysia apabila memintas ‘Raja Gula’, Tan Sri Robert Kuok dengan mengumpul kekayaan bernilai RM30.56 bilion.

Menurut kaji selidik akhbar berbahasa Cina Nanyang Siang Pau, Ananda mendapat lonjakan baharu dari segi kekayaan apabila saham Astro Malaysia Holdings Bhd. disenaraikan di Bursa Malaysia pada tahun lepas.

Menurut kaji selidik itu, Kuok yang memiliki pelaburan dalam sektor perhotelan dan resort, perladangan serta syarikat perkapalan tercicir daripada kedudukan orang terkaya di Malaysia dengan nilai harta berjumlah RM29.4 bilion.

AWEK Firefly Yang COMEL (10 Gambar)


AWEK Firefly Yang COMEL (10 Gambar)

Mungkin ramai yang tak biasa lagi dengan syarikat penerbangan murah Firefly berbanding Airasia. Tetapi sebagaimana kebiasaan semua syarikat penerbangan kejelitaan pramugari adalah salah satu service yang menjadi penyumbang.

Bak kata kawan pemikir
"Comey comey juga awek pramugari firefly ye"

So, anda tengoklah sendiri ye. Dari sudut ini, ternyata Firefly merupakan pesaing yang tidak boleh dipandang ringan. hehe

BANDAR Utama Yang Bakal LENYAP Dari Muka BUMI

Musibah banjir sedang melanda dibeberapa buah negara, di bawah ini terdapat laporan yang menyatakan bandar-bandar yang dijangka akan tenggelam kerana bencana banjir. Sila ikuti laporannya.

Bangkok
Pada tahun 2100, Bangkok dijangkakan menjadi Atlantis kedua. Ibukota Thailand tersebut tenggelam disebabkan beberapa faktor, antara lain perubahan iklim kerana kesan rumah kaca, naiknya permukaan air laut, hakisan pantai, dan pergeseran tanah.

Janggkaan tersebut dikemukakan oleh Pusat Peringatan Bencana Nasional Thailand Smith Dharmasaroja. Oleh sejumlah pihak, jangkaan Smith ditanggap sangat serius. Sebelum ini dia sudah meramalkan adanya Tsunami di sekitar Samudera Hindia pada tahun 2004.

Selain itu, letak yang berada 1,5 meter di bawah permukaan laut menyebabkan Bangkok selalu mengalami banjir setiap tahun.

Thursday, January 24, 2013

Kisah BENAR Ditipu Peniaga SMARTPHONE


Kisah BENAR Ditipu Peniaga SMARTPHONE
Ditipu ketika membeli smartphone bukanlah sesuatu yang baharu. Namun, ramai yang tidak ambil peduli menyebabkan perkara ini terus berulang. Ambil pengajaran dari cerita ini dan bolehlah meneliti langkah yang beliau ambil setelah sedar ditipu. Pengajaran dan panduan berguna untuk dikongsi bersama.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Setiap hari sebenarnya boleh dikatakan pasti ada yang tertipu apabila membeli handphone baru lebih-lebih lagi jika kurangnya pengetahuan tentang smartphones. Antara yang selalu menjadi mangsa penipuan ni adalah kaum wanita dan juga orang tua. Kesian sebenarnya lihat makcik pakcik kat kampung yang selalu tertipu. 

Wednesday, January 23, 2013

ILMUAN Memeluk ISLAM Ketika Menjalankan KAJIAN Saintifik

Maurice Bucaille, masuk Islam kerana jasad Fir’aun

Dalam pengkajiannya, dia terkejut setelah menemukan sisa-sisa garam yang melekat pada jasad mumia firaun, yang merupakan bukti terbesar bahawa dia telah mati kerana tenggelam. Yang kemudian merujuk perkara ini kepada beberapa kisah yang telah dibicarakan kaum muslimin sejak dahulu lagi, bagaimana ianya boleh berlaku ?


Tuesday, January 22, 2013

Dr Asri, Dr Juanda, Dr. Mazlee Dan Ustaz Azhar Idrus



 Asri, Dr Juanda, Dr. Mazlee Dan Ustaz Azhar Idrus
Minum petang di sebuah restaurant di Jln TAR KL.
Pemikir antara orang yang paling gembira melihat suasana ini. Indahnya apabila para Ilmuan duduk bersama.

[HOT] Peniaga LUDAH Air Soya Yang DIJUAL Di BANGI


BENARKAH Peniaga LUDAH Air Soya Yang DIJUAL Di BANGI
Kalau ikutkan apa yang diperkatakan oleh suara wanita dalam video ini, itulah yang berlaku.
Mungkin mereka telah lama syak menyebabkan mereka merakamkan video ini.
Mungkin juga mereka pernah beli di situ menyebabkan intonasi suara wanita ini nampak marah.

Apa pun terima kasih atas pendedahan yang dibuat dan perkara ini memerlukan kajian terperinci oleh pihak bertanggungjawab.

Koleksi Nombor Plate UNIK Di Malaysia (30 Gambar)


Di Malaysia atau di mana jua dalam dunia ni, selain masing-masing mempunyai keinginan untuk memiliki kereta yang hebat, pastinya tersimpan juga rasa ingin meiliki nombor pendaftar (plate number) yang menarik bagi kereta mereka. Dalam ribuan kereta di atas jalanraya, pastinya mereka yang mempunyai plate number yang menarik dan jarang dilihat, akan menjadi pemerhatian orang. 

Walaupun plate number yang agak kelakar, tetap juga diminati asalkan mereka dilihat “RARE” oleh lain.

Monday, January 21, 2013

[LIVE] Wartawan Al-Jazeera DITEMBAK Ketika Sedang BERTUGAS (Video)


[LIVE] Wartawan Al-Jazeera DITEMBAK Ketika Sedang BERTUGAS (Video)

RAHSIA Angkatan Tentera Malaysia Yang PATUT Anda TAHU


Mungkin ramai yang memperlekehkan angkatan tentera Malaysia dek kerana tiadanya fungsi mereka dalam perang kerana Malaysia ini aman dan tidak lagi dijajah sebagaimana zaman komunis dahulu.

Namun, terdapat beberapa rahsia angkatan tentera Malaysia yang patut anda tahu sebelum membuat sebarang kesimpulan. Lihatlahs endiri akan rahsia yang mungkin anda tidak tahu selama ini.

1 – Percaya atau tidak jika dikatakan Komando-komando Malaysia diberi tugas sebagai QSR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika.. Diharapkan informasi ini dapat dikaji dan dikongsi bersama, hal ini dan diperakui oleh tentera-tentera asing dan mengelarkan pasukan yang datang untuk garisan mati.

Perlakuan BODOH Terhadap Bayi Di Kedai DOBI


Perlakuan BODOH Terhadap Bayi Di Kedai DOBI
Kalau tak ada kamera, dah tentu pihak syarikat dobi akan disalahkan

Sunday, January 20, 2013

MENU Makanan TERAKHIR Para Banduan Yang Dihukum MATI

Penjenayah yang dijatuhi hukuman mati biasanya dibenarkan membuat beberapa permintaan. Antaranya ialah menu hidangan mereka buat kali terakhir. Pelbagai permintaan yang diminta, dari makanan mewah hinggalah kepada tiada permintaan langsung untuk dimakan pada saat akhir kematian.

Tiada kedua / “No Seconds” adalah foto bersiri oleh jurugambar dari New York, Henry Hargreaves yang memaparkan makanan terakhir penjenayah sebelum mereka menjalani hukuman mati.
Data penjenayah tersebut seperti nama, umur, jenayah yang dilakukan, jenis hukuman serta menu terakhir mereka turut dicatatkan di sebelah gambar.

Saturday, January 19, 2013

LAWAK Orang Gaji Dan 'TUAN'-nya

Seorang suami telefon ke rumahnya ketika oustation, dan kebetulan yang menjawab panggilan telefon adalah seorang orang gaji..

Suami : Hello, selamat petang. Puan ada?
OG : Selamat petang.Ya, encik boleh saya tolong?
Suami : Siapa ni?
OG : Saya orang gaji kat sini.
Suami : Baru, ke? Sebelum ni saya tak pernah guna orang gaji!
OG : Saya baru je kerja hari ni.
Suami : Oh, yeke. Puan ada kat rumah tak?
OG : Ada, encik, puan tengah tidur. Encik ni siapa?
Suami : Saya suaminya.
OG : Lho!!!.. sekarang puan tidur dengan siapa pulak ni?
Suami : Apa? Ada lelaki lain yang tidur dengan puan ke?
OG : Ya, encik
Suami : Tak guna!!! (dll. sumpah seranah) Eh, engkau boleh tolong tak? Nanti saya bagi upah RM1 juta .
OG : Boleh.. apa yang boleh saya tolong?

Di Sebalik UJIAN, Pasti Ada KEBAHAGIAAN


Di Sebalik UJIAN, Pasti Ada KEBAHAGIAAN
Itulah yang dijanjikan Tuhan kepada hambanya. Ada pun yang membezakan hasilnya adalah keredhaan dan ketabahan mereka yang menerima ujian tersebut.
Yakinlah...



Maharaja LAWAK Mega 2012 : Keputusan FINAL


Sebagaiman dijangka JOZAN Menggondol RM 500k sebagai juara kepada program Maharaja Lawwak Mega 2012 yang merakhir semalam.
Keputusan Maharaja Lawak Mega 2012




                        
JUARA : Jozan (RM500,000)
NAIB JUARA : Jambu (RM250,000)
KETIGA : Shiro (RM150,000)
KEEMPAT : Boboi (RM50,000)
KELIMA : SayWho (RM15,000)

Perkemahan MEWAH Di AUSTRALIA (13 GAMBAR)


Perkemahan adalah sesuatu yang jarang dikaitkan dengan sesuatu yang mewah. Memperkatakan tentang kemah kita selalunya merujuk kepada keadaan yang seba kekurangan. Tetapi jika anda mahukan pengalaman berkhemah secara mewah anda boleh pergi ke Longitude 131 di Australia yang terletak di dalam Taman Negara Uluru-Kata Tjuta dan terdiri dari 15 "khemah" mewah. Anda dapat menikmati pemandangan indah Ularu Rocksdan menghirup udara yang bersih tanpa penceramaran. Harga penginapan semalam bermula dari AUSD 2070 (RM 6621). 

STRATEGI Rakyat Nigeria MENCURI Minyak Mentah (28 Gambar)


STRATEGI Rakyat Nigeria MENCURI Minyak Mentah (28 Gambar)
Bunkering ialah teknik mencuri minyak mentah di Nigeria dimana paip minyak dipecahkan dan minyak yang tumpah kemudian dikutip sebelum di proses oleh pencuri. Kegiatan Bunkering dikatakan menyebabkan 1/5 dari hasil minyak Nigeria jatuh ke tangan pengusaha loji pemproses haram. Bunkering adalah salah disisi undang-undang tetapi ianya gagal dibendung kerana sudah berleluasa selama bertahun lamanya. Pengusaha loji pemproses haram dapat mengaut keuntungan USD60 (RM180) sehari.


Friday, January 18, 2013

KAHWIN Lari Di Thailand ..? : REAKSI Balas Ustaz Fathul Bari


KAHWIN Lari Di Thailand : REAKSI Balas Ustaz Fathul Bari
Isu PANAS Yang menjadi bahan SERANGAN ramai blogger kepada Ustaz Fathul Bari.
Reaksi dan jawapan dari seorang yang Profesional.
Pastikan anda mendengar video ini sehingga habis untuk mendapat gambaran sebenar.

Satu persoalan yang menarik ialah, surat itu dihantar ke 'agensi agama' dan selepas itu ia ersebar di internet. Apakah amanah semakin longgar ditangan mereka yang bergelar 'orang agama' ini?

RAGAM Manusia Ketika BANJIR Melanda Thailand



RAGAM Manusia Ketika BANJIR Melanda Thailand
Ini adalah andara ragam warga Bangkok, Thailand ketik banjir besar melanda Thailand beberapa tahun lalu. Pelbagai ragam yang ada diantaranya sangat melucukan. Tidak ketinggalan juga, kreativiti yang ditunjukkan untuk menghaapi banjir.

Thursday, January 17, 2013

KENALI Waktu Waktu MUSTAJAB Untuk BERDOA


Akhir satu pertiga malam: Akhir waktu sepertiga malam adalah waktu yang paling terbaik untuk seorang hamba bermunajat kepada Allah SWT. Pada detik dan saat ini, biasanya suasana lebih tenang dan damai, memudahkan sang hamba untuk memberikan fokus dan perhatian kepada pengakuannya dan taubatnya kepada Allah SWT.

Allah SWT juga suka untuk memakbulkan doa orang-orang yang bangun di tengah malam kerana tentunya mereka terpaksa mengorbankan masa tidurnya semata-mata kerana Allah SWT.

Daripada Abu Hurairah ra, bahawasanya Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Allah SWT akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya. (riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Tatkala Berbuka Puasa Bagi Orang Yang Berpuasa: Waktu ini terpilih kerana orang yang berpuasa telah berjaya mengharungi lebih kurang 12 jam menahan nafsu semata-mata kerana Allah SWT.

Oleh itu, waktu berbuka puasa ialah waktu yang amat mustajab kerana ia membuktikan sifat kehambaan seseorang yang telah meninggalkan keinginannya kerana Allah SWT.

Makcik KARAOKE 'Cabar' POPULARITI Video Listen... Listen... Listen...



Mak Cik terlalu gembira dapat karoake
Makcik KARAOKE Benam POPULARITI Video Listen... Listen... Listen...
Biar betul makcik ni. Sampai Terbeliak mata budak budak sekeliling dia. Siap layan head banging lagi tu. Apa pun lihatlah sendiri video ini.
Layan....

Listen... Listen... Listen... REAKSI Balas AMBIGA


LISTEN... LISTEN... LISTEN... Video
Video yang hangat diperkatakan sekarang ini. Dalam video ini, nama AMBIGA Juga disebut sebagai 'Pencetus Anarki Di Malaysia'

Kita lihat apa komen ambiga terhadap perkara tersebut.

ONLY In Malaysia Maa.... (6 Gambar)




Wednesday, January 16, 2013

KENALI Makanan Yang Boleh MENGURANGKAN Kesan MIGRAIN


Terdapat beberapa jenis makanan sering disebut sebagai bahan ubatan alternatif untuk penyakit tertentu. Menurut pakar gizi terkenal Joy Bauer yang juga penulis buku Food Cures,terdapat beberapa jenis makanan yang boleh membantu mencegah migrain.

Berikut adalah diantara makanan yang dikatakan dapat membantu mencegah penyakit tersebut:

Patrick TEOH Tolong Jangan BIADAP Ye...


Patrick TEOH Tolong Jangan BIADAP Ye...
Apa pula kes ni Dato'... Kalau ye pun nak marah, Agak Agak la...
Jangan kerana orang tak bertindak balas kasar, bukan bermakna Datuk boleh cakap sembarangan.

RM 100.00 Untuk PENCIPTA Logo Suara Pemikir

Suara Pemikir Dot Com (www.suarapemikir.com) kini telah hampir mencapai ulangtahun yang PERTAMA pada April 2013. Oleh itu, Pemikir berhasrat untuk menganjurkan pertandingan mencipta logo dan 'header' untuk Blog Suara Pemikir agar ia bergerak seiring dengan usianya yang semakin matang.

LOGO;
1. Hendaklah Mengandungi huruf 'SP' dan perkataan 'Suara Pemikir' dengan gaya yang kreatif. Terpulang kepada  daya kreativiti anda untuk merekanya. Fail yang dihantar kepada pihak penganjur mestilah dalam bentuk JPEG dan Photoshope (Dua dua format).

2. Dan seandainya pihak penganjur BERMINAT dan BERPUAS HATI dan memilih anda sebagai pemenang maka anda akan menapat RM 100.00 sebagai hadiah kemenangan dan akan diumumkan dalam entri blog suara pemikir. (juga merupakan satu promosi sekiranya anda seorang blogger)

Dream It, Wish It, Do It...


Dream It, Wish It, Do It...


Ketahui 18 FAKTA Menarik Tentang TUBUH Manusia


Ketahui 18 FAKTA Menarik Tentang TUBUH Manusia

Tuesday, January 15, 2013

Bagai Tidak Percaya TEMPAT Sebegini WUJUD Di Dunia (14 Gambar)

Info Ringkas:

Huacachina adalah sebuah perkampungan di Wilayah Ica, di barat daya Peru. Ia terletak di wilayah Ica, berhampiran bandar Ica di Daerah Ica. 

Huacachina mempunyai penduduk seramai 115 orang.

Huacachina dibina di sekitar tasik kecil semula jadi di padang pasir. 

Dipanggil sebagai " American oasis," ia berfungsi sebagai sebuah resort untuk keluarga tempatan dari bandar berdekatan Ica, dan semakin terkenal sebagai tarikan untuk pelancong yang didorong oleh aktiviti sukan Luncur Pasir.

Berdasarkan lagenda tempatan, lagun telah dibina apabila seorang puteri ibundayang indah telah diberkas di mandian beliau oleh pemburu muda. Beliau melarikan diri, meninggalkan kolam air tersebut dan telah mandi di situs ehinggalah menjadi lagun. Dan wanita itu sendiri dikhabarkan masih tinggal di oasis itu sebagai seekor duyung.

Isteri LEMPANG suami : SABAR Atau Nasi KANGKANG


Isteri LEMPANG suami : SABAR Atau Nasi KANGKANG
Tak tahu nak cakap apa... Kalau Pemikir dah lari dah dari situ.
hehehe

Monday, January 14, 2013

Sunday, January 13, 2013

Tan Sri MOKHTAR Bersama 50 HADIAH Untuk Bangsa MELAYU


‎50 Perkara Dari Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

- hadiah istimewa saya untuk orang melayu muslim...

1. Ada sebab kenapa saya bekerja seperti tiada hari esok. Agenda sosial dan kerja-kerja kemasyarkatan itulah antara sebabnya. Saya mahu meninggalkan warisan untuk anak bangsa yang kekal berpanjangan

2. (berkenaan know who) Bangsa lain tak mengapa tapi orang Melayu kena berdamping dengan orang politik sedikit-sedikit. Tapi masalahnya kita tidak mahu melalui kesusahan; banyak yang mahu senang dengan mendampingi orang politik semata-mata.

3. Tiada apa-apa rahsia. Saya ini hamba Allah biasa, budak dangau macam saudara semua juga. Tuhan jadikan manusia ini sama sahaja. Proses kematangan saya yang membezakannya. Saya percaya sesiapa pun boleh menjadi apa sahaja asalkan mereka berusaha dengan tekun. Tetapi tentulah ia memakan masa. Tiada jalan singkat.

4. Saya mengenali kekuatan dan kelemahan saya. Apa yang tidak mampu buat saya akan minta orang lain tengok-tengokkan. Saya melalui jalan yang susah tapi itulah jalan yang kekal.

PROJEK Dalam Kereta Yang KANTOI Dengan BINI


PROJEK Dalam Kereta Yang KANTOI Dengan BINI