Wednesday, December 12, 2012

Busuk.org Vs Gilaping.com : Siapa Lebih HEBAT ..?

1. Pemikir ingin berbicara sedikit berkitan dua tapak atau website yang glamour yang menjadi tempat utama para blogger menyge-ping-kan blog mereka untuk mendapatkan trafik daripada para pelayar yang tentunya juga adalah blogger. Mungkin pada pembaca biasa tidak mengenali alamat di atas. Tetapi dua tapak ini bagaikan menjadi kewajipan kepada para blogger untuk menyertainya.

2. www.busuk.org dan www.gilaping.com adalah dua laman yang semakin bersaing hebat pada masa ini. Kalau dari segi ranking Alexa tentunya Busuk.org adalah lebih hebat berbanding Gilaping.com. Namun, itu bukanlah segalanya. perlulah dilihat pula bia kedua dua website ini wujud di alam maya. Juga kehebatan keduanya bergantung kepaa inisiatif baharu yang akan diperkenalkan. Sebagai contoh gilaping.com telah memperkenalkan kaedah baharu dengan manayangkan blog ahli di laman Facebook miliknya dan ianya memberikan satu kepuasan yang sangat tinggi kepada pengguna atau ahlinya.

3. Tetapi pada pemikir, kedua duanya mempunyai kelebihan tersendiri. Kehebatan busuk.org tidak dapat disangkal namun Gilaping.com adalah pesaing yang perlu dilihat dan diperhatikan dengan serius oleh busuk.org.

4. Apa pun peningkatan dan persaingan kedua dua website ini untuk menjadi yang terbaik pasti turut memberikan kebaikan pada para blogger yang setia bersama mereka. Maka, pemikir memilih untuk bersama kedua duanya tanpa melihat siapa yang lebih hebat. Kedua duanya sama Hebat.

5. Kepada para blogger sama ada yang lama dan baharu. Gunakanlah khidmat mereka seandainya inginkan trafik yang banyak ke blog anda. Tak percaya... sila cuba dan lihat sendiri..

Oleh : Pemikir
www.suarapemikir.com

9 comments:

  1. leeza baru tahu ada gilaping.. nk register lah.

    ReplyDelete
  2. siapalah kami tanpa anda semua. :)

    ReplyDelete
  3. Sebelum nie tak pernah dengar pun pasal gilaping. Certainly will cek after this

    ReplyDelete
  4. Busuk.org dah lama dah promote entry pengguna diorang. Entry saya pun pernah terpilih. Nothing new at gilaping. Layout pun macam busuk.org ja

    ReplyDelete
  5. lihat dengan betul...gilaping site yang baru wujud tapi dah boleh bersaing dengan busuk...tak hairan jika satu masa nanti gilaping akan naik...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. selain gilaping terdapat yang lain juga maca kartikel, blogr dan apesal.. sape penah try?

    ReplyDelete
  8. aku dah register di autoping http://tinjau.net/ping-blog/

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks