Sunday, December 2, 2012

Awek MERACAU Di Twitter Setelah Hilang DARA (5 Gambar)

1. Remaja Malaysia semakin jauh dari sudut agama. Mungkin itu ungkapan yang lebi sesuai untuk menunjukkan situasi yang dibuktikan ini. Kalau Sebelum ini Ayuni dan Lyana Evan, Kini muncul plak cerita panas pasal Baby Diana.. Alahaila remaja sekarang ni, apa sudah jadi dengan anda semua. Siapa pula Baby Diana ini?

2. Baby Diana adalah remaja terbaharu yang juga dikenali sebagai Baby Diana @NurDianaaAli mengakui dan meroyan / meracau di laman Twitter seterusnya memaklumkan kepada dunia melaui twitternya bahawa beliau telah ditinggalkan kekasih hatinya selepas mendapat daranya.







3. Sesuatu yang kurang difahami ialah apabila beliau memaki orang yang komen di twitternya sedangkan meletakkan sesuatu di twitter bermakana kita memberikan peluang kepada semua untuk mengukiti isu dan tentunya memberikan pendapat atau komen.

Sumber : 

11 comments:

  1. Ni cerita dan akaun betul atau sekadar nak publisiti?

    ReplyDelete
  2. sesal tiada brguna
    tapi rahmat Allah tu lebih luas dr murkaNya.
    tapi syg eh....
    Allah tutup dosa kita...kita pulak yg buka biar semua org tahu.
    kasihan sungguh...
    Allah hu Rabbi

    ReplyDelete
  3. Itulah masalah remaja sekarang ni. Kurang bijak menggunakan media sosial. semoga dengan pendedahan ramai blogger dapat menyedarkan para pengguna laman sosial agar lebih berfikir sebelum menulis apa jua untuk pengetahuan umum.

    ReplyDelete
  4. banyak banyak lah bersabar. Anda semua diluar sana yang masih belum kahwin dan muda. Jangan terburu nafsu. saya yang menulis ni juga ada nafsu..saya jenuh bersabar..kalau ikutkan hati masa umur 13 tahun dah rasa nak kahwin..saya bersabar sambil berdoa kepada tuhan..nafsu mmg kuat..tapi iman pekerti mulia saya pamerkan. sabar adik adik sekalian, masanya anda akan tiba..jangan terlalu awal kahwin atau lebih teruk sampai merosakkan diri contohnya bersekedudukan dengan lelaki atau perempuan tanpa ikatan yang halal..

    ReplyDelete
  5. semoga pendedahan sebegini dapat sedarkan kepada yang tak sedar lagi kat luar sana ye.. ;)

    ReplyDelete
  6. Tambah akhlak dengan ajaran agama.
    Terima kasih perkongsian. Follow sini.

    ReplyDelete
  7. aku tak tau nak kata apa pempuan ni,bodoh ke bangang..dah tau hilang dara pegi heboh kat web.,dah tentu le orang baca,orang komen,orang kutuk,sepatutnya balik ke pangkal jalan,bertaubat,ubah akhlak jadi yang lebih baik..bukan macam ni caranya..maaf kalau bahasa aku ni kurang sedap di baca..dari ku penyuluh akal.

    ReplyDelete
  8. Ntahlah, nak komen tapi aku taklah baik sgt. Cuma org kata, klu dah buat dosa tu bawak2 lah beringat kat tuhan, bertaubat. Tak perlulah nak bukak aib diri sendiri/bukak pekung di dada.

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks