Thursday, December 6, 2012

Apakah GUNANYA Jumlah 'Unique Visitors' Sebegini


Mohon pendangan dan cadangan para blogger sekalian berkaitan trafik yang dicatat oleh Nuffnang sebagaimana dalam gambar di atas. Ini adalah trafik blog Suara Pemikir setelah 8 bulan beroperasi semenjak April 2012. Catatan trafik oleh Hitstat.com adalah lebih baik dari itu (pertambahan sekitar 200-300 pada setiap catatan harian berbanding nuffnang)
                        

Apakah yang boleh dibuat dengan Trafik yang sebegini terutamanya  dalam menjana pendapatan. Apakah sudah boleh untuk 'Apply' syarikat pengiklanan yang dikatakan lebih baik seperti AdsFactor, Innity, atau yang lain. 

"Mohon Cadangan dan Pandangan... Please"

6 comments:

  1. Saya org baru lagi..tapi singgah sini nak drop comment..pendapat saya..better bro apply innity ke adsfactor ke komli ke??sebab bukan apa..nuffnang even dpt gliterati..tapi takde BE,takde sponser post...trafik sejuta sebulan seminggu pon pendapatan kita xdapat nak up sanagt sebb bergantung pada org klik iklan..nuffnang pilih bulu.hehe..pendapat peribadi je ni. jemput singgah ohsem21.blogspot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang telah memaklumkan kepada saya berkara yang serupa. Sebab itulah saya bertanya pendapat di sini. Namun saya tak pasti nak ganti dengan apa. daripada 3 tu yang mana lebih prefer.

      Delete
  2. Kasi tengok sama itu politik sama orang Pemikir. mesti mau punya kalau trafik ini macam. mereka pasti suka utk sebarkan menifesto mereka

    ReplyDelete
  3. Wahhh dahsyatnya unique visitor..
    Dah boleh apply innity tu..
    Takpun buat je iklan berbayar kat blog anda..hehe..

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks