Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Jalan Raya MAUT Yang Ada Di Dunia

Jalan Raya MAUT Yang Ada Di Dunia
Siapa berani memandu di sini memang Pemikir kagum

KENALI Wajah Pelajar INDIA Yang Dirogol Beramai Ramai

She was a student She was 23 Her fault some people say because she boarded the wrong bus And oh yeah SHE WAS A GIRL Six men raped her one by one and then used an iron rod to tear her vagina- Small intestine and large intestine came out They left her to die on the road Naked! Wounded! Exposed! Devastated What’s more is that no one even turned to look at her No one even bothered to throw a shawl on the ill-clad ill-fated girl

FOBIA Naik Kapal Terbang Kali PERTAMA

Indian Man Travels On Plane For first time FOBIA Naik Kapal Terbang Kali PERTAMA

GAZA Semakin TERBUKA Kepada Dunia

Kali pertama dalam sejarah Gaza yang dikepung !!
Mesir membenarkan bahan- bahan pembinaan melalui sempadan untuk dihantar ke Gaza. Ya melalui sempadan !! 
Pemimpin Islam Mesir, (Dr Morsy) telah membenarkan bahan-bahan bina merentasi sempadan Rafah pada hari Sabtu tadi, buat pertama kalinya semenjak Hamas memerintah Palestin sejak tahun 2007. 
Sebelum ini Israel telah memperketatkan sekatan bantuan atau apa-apa bahan binaan dihalang daripada memasuki Gaza. 
Hamas berharap bahawa dengan munculnya pemimpin yang Islamik ini dapat membuka Pintu Rafah sepenuhnya agar barang-barang komersial dapat di salurkan ke Gaza. 
Sempadan Rafah adalah satu-satunya laluan yang tidak di kuasai oleh Israel (Israel telah menarik ketenteraannya dari situ pada tahun 2005). 
Sebelum ini Kaherah hanya mengehadkan laluan Sempadan Rafah ini untuk tujuan perubatan dan laluan pengunjung sahaja, yang mana menyebabkan terowong-terowong rahsia terpaksa digunakan untuk rakyat Gaza untuk tujuan menghantar bahan-bahan b…

HATI HATI Dengan Urusniaga Online... (Scammer)

1. Setelah membaca beberapa post oleh rakan rakan blogger. Pemikir turut tergerak untuk berkongsi maklumat ini kepada pembaca sekalian untuk dijadikan peringatan. Berikut adalah senarai beberapa scammer (penipu) yang giat beroperasi di alam maya. Sama ada nama yang tersenarai adalah naman mereka yang benar benar menipu atau nama atau maklumat peribadi mereka digunakan oleh orang lain, tidak berapa jelas dan pasti. 
2. Apapun seandainya anda pernah ditipu, buatlah laporan polis agar pengguna lain tidak turut tertipi dan perniagaan online yang sedang berkembang sekarang tidak terjejas. Lihatlah sendiri senarai ini;

3. ‎------ Senarai Nama Penipu a.k.a SCAMMER --------

KENALI Minuman Yang Boleh Mengurangkan BERAT Badan

Ramai yang kurang arif berkenaan rahsia untuk menurunkan berat badan yang bukan hanya bergantung terhadap apa yang kita makan, ia juga turut dipengaruhi oleh apa yang kita minum. Minuman ringan, jus buah-buahan, dan minuman tenaga yang dicampurkan dengan kandungan gula dan karbohidrat akan menghalang terhadap penurunan berat badan anda. Ini adalah 5 minuman terbaik yang dapat membantu mengurangkan berat badan.
1- Air masak Pasti ramai yang sudah tahu air masak adalah pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan secara berkesan. Jadikan air masak sebagai minuman utama dan sekiranya anda berasa bosan untuk meminum air masak, anda juga boleh mempelbagaikannya dengan menambah hirisan lemon segar, limau nipis, dan juga hirisan tomato untuk menambah sedikit rasa di dalam air tersebut tanpa menambahkan nilai kalori dengan banyak.

Patung BUDHA Terbesar Di Malaysia..?

Patung BUDHA Terbesar Di Malaysia..? Benarkah patung Budha ini berada di Malaysia. kalau ya... Di mana?. Ada yang mengatakan ianya adalah yang terbesar di Asia Tenggara. Ada sesiapa boleh mengesahkan. Pemikir belum melihat dengan mata kepala sendiri, so tak berani nak cakap.

Suara Pemikir Dot Com Pada PROTON

Suara Pemikir Dot Com Pada PROTON  Langkah terbaharu suara pemikir untuk terus maju. Terima kasih kepada pemilik kereta ini kerana sudi menjadi rakan Suara Pemikir.

Senarai Smartphone Yang LAYAK Dapat REBAT RM 200

Senarai Smartphone Yang LAYAK Dapat REBAT RM 200

Sesuatu Yang Pemikir Tidak TERFIKIR Berlaku DI Malaysia

Sesuatu Yang Pemikir Tidak pernah TERFIKIR Berlaku DI Malaysia, Apatah lagi hal ini dilakukan oleh mereka yang sering melaungkan dan berperwatakan Islam. Apakah ini wajah Islam yang ingin digambarkan kepada dunia dan masyarakat bukan Islam pada keseluruhannya.
Kalau pun ya hendak berpolitik, berfikirlah sebentar akan tindakan anda terhadap agama dan imej yang sedang anda bawa. Apakah ini hasil didikan agama yang baik.? Anda fikirkanlah sendiri. pada Pemikir ini adalah amalan politik yang tidak matang dan profesional. Lihat sahaja negara negara bukan Islam dan bandingkan dengan negara Islam. Maka tidak hairanlah Islam digambarkan sebagai GANAS dan BODOH Oleh dunia barat. Semoga Pemikir tidak mejadi PENYUMBANG ke arah itu. Na'uzubillah.

DR ASRI : JANJI Allah Akan Hikmah ISTIGHFAR

DR ASRI : JANJI Allah Akan Hikmah ISTIGHFAR
Ketahuilah akan hikmah Istighfar dan anda pasti akan sedar sesuatu yang sangat bermakna dalam hidup yang anda tidak lakukan selama ini. Sesuatu yang mudah tetapi jarang diketahui.

DR ASRI : Isu BAI'AH Talak ISTERI Menurut Imam MALIK

DR ASRI : Isu BAI'AH Talak ISTERI Menurut Imam MALIK
Adalah amat sesuai untuk direnungi oleh mereka mereka yang FANATIK dan taksub terhadap politik. Haraplah sudi untuk mendengar sehingga habis dengan hati yang terbuka.

Kalaulah Nabi MUHAMMAD S.A.W Masih Bersama KITA

Lau Ka Na Bai Nanal Habbib...
Kalaulah Kekasih-Mu Masih Bersama Kami...

Sebuah lagu yang sangat meruntun kalbu. Hayati lirik lagu ini dengan IKHLAS dan pasti anda tidak sedar air mata anda akan mengalir dengan Sendiri. Makanya itulah tandanya bahawa anda cinta akan Rasul Allah.

KHASIAT Pokok Terung Pipit

POKOK TERUNG PIPIT – Mengenang Zaman Kanak-kanak (idris bald)
Ketika menyusuri deretan peniaga kecil di Pasar Besar Melaka hujung minggu lalu, terdapat seorang peniaga menjual buah Terung Pipit. Apabila ditanya, peniaga tersebut memberitahu bahawa terung pipit enak dimakan. Caranya, buahnya ditumbuk sedikit untuk dipecahkan dan masukkan ke dalam sambal goreng ikan bilis atau campurkan bersama masak lemak cili api ikan sungai. Boleh juga dicelur buahnya dan cicah bersama sambal tempoyak sangat enak rasanya.
Jika kampong, anda akan dapati terung pipit tumbuh melata di kawasan belukar dan semak. Terung pipit dipercayai dibiak melalui penyebaran oleh unggas seperti burung yang gemar memakan buahnya. Mengenang kembali zaman kanak-kanak, buahnya dibuat peluru senapang mainan buatan sendiri menggunakan batang bemban yang dibentuk menyerupai senapang untuk mainan anak-anak kampong.

BADANG Sarawak (4 Gambar)

BADANG Sarawak Tidak bolehkah mereka ini dicari dan dilatih untuk peserta angkat  berat Malaysia

Bandar Paling BERBAHAYA Di Dunia

SOUTH AFRICA HI- JACKING HOT SPOT Negara ini telah digambarkan sebagai 'perogol dunia', dengan nisbah 1183 rogol bagi setiap 100,000 orang. Bukan sahaja insiden yang tinggi berita rogol buruk bagi pelawat, tetapi terdapat juga pembunuhan kadar yang amat tinggi. Negara ini secara konsisten mempunyai salah satu kadar pembunuhan tertinggi di dunia. Walaupun kebanyakan jenayah berlaku di kawasan miskin dan pengawal bersenjata kerap melindungi kumpulan pelancongan yang kaya.

Kita Sentiasa MUDA Untuk Melakujan DOSA...

Kita Sentiasa MUDA Untuk Melakujan DOSA,  Tetapi kita tidak pernah TUA untuk bertaubat..

KENALI Pengawet Dalam MAKANAN Anda

KENALI Pengawet Dalam MAKANAN Anda

PESAWAT Tempur Republik KHAZAKHSTAN Yang Mengagumkan (21 Gambar)

Kazakhstan kerap menjadi bahan jenaka sejak kemunculan filem Borat. Tetapi tahukah anda Tentera Udara Republik Kazakhstan adalah sebuah angkatan tentera yang besar. Ianya jauh lebih besar dari tentera udara negara Malaysia. Kazakhstan telah mewarisi banyak pesawat dari bekas Soviet yang pernah menjadikan Kazakhstan sebagai markas tentera mereka. 
Kazakhstan mempunyai 39 Mig 29, 16 Mig 25, 42 Mig 31, 47 Su-27, 18 Su-25,12 Mig-27 dan 3 Mig 23.  Lihatlah sendiri Kehebatan Tentera Udara ini

Tanya SOALAN Baik Baik Tapi Dapat PENAMPAR.?

Ada seorang pemuda yang lama belajar di luar negeri kembali ke tanahair dengan angkuh dan sombong. Di dalam benak kepalanya telah lama tersimpan 3 pertanyaan yang dianggapnya tiada siapa yang boleh menjawab. Satu hari beliau bertemu seorang imam tua di kampungnya..

Pemuda : Anda siapa Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?
Imam : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda.
Pemuda : Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.
Imam : Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya.
Pemuda : Saya ada 3 pertanyaan:-

MAYBANK Terajui 30 Jenama Paling BERNILAI Malaysia 2012

MAYBANK Terajui 30 Jenama Paling BERNILAI Malaysia 2012

Bandar Kuantan LUMPUH Kerana BANJIR (16 Gambar)

Bandar Kuantan LUMPUH Kerana BANJIR (16 Gambar) Bandar Kuantan di khabarkan Lumpuh kerana banjir dan kawasan lain di pantai timur diletakkan dalam keadaan berjaga jaga apabila Jabatan Meteorologi Negara meramalkan hujan lebat sehingga 26.12.1012 dengan amaran tahap JINGGA.

Musim BANJIR Bermula Di Terengganu dan Seluruh MALAYSIA

Adapun sekarang telah bermula musim monsun timur laut yang membawa kepada hujan lebat di seluruh Malaysia terutamanya mereka yang berada di Pantai Timur sebagaimana Terengganu, Pahang, Johor dan Kelantan. Namun ini tidak bermakna kawasan lain adalah selamat. Al Maklumlah cuaca dunia secara keseluruhannya telah berubah. 
Maka berhati hatilah  pada musim banjir ini agar tidak terjadi bencana yang tidak diinginkan. Perhatikanlah akan anak kecil yang hanya tahu berseronok dengan air banjir agar tidak menangis dikemudian hari.

Laman FACEBOOK Pemikir Di GODAM

Laman FACEBOOK Pemikir Di GODAM Ketikan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu, Pemikir cuba untuk mengakses FB ketika singgah di Hentian RnR Temerloh. Maklumat sebagaimana yang terpapar dalam gambar di atas dan di bawah adalah yang Pemikir saksikan. Pemikir terpaksa menukar password baharu sebagaimana yang di arahkan oleh Facebook.
Pengodam tersebut adalah dari negara lain sebagaimana yang dinyatakan oleh Facebook dalam gambar di bawah.

RM 500.00 Untuk RAKAN Blogger Suara Pemikir

Pengunjung TERKINI Suara Pemikir Blog
Alhamdulillah. Inilah carta pengunjung terkini blog suara pemikir.  Pemikir mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pembaca setia blog suara pemikir yang jelas masih mentah di alam blog. Untuk menghargai para pembaca dan rakan blogger sekalian. Pada bulan Januari 2013 (Perancangan), Pemikir akan menawarkan RM500.00 (Pecahan) kepada para rakan blogger yang boleh membawa pengunjug terbanyak ke blog suara Pemikir serta kepada mereka yang memberikan komen terbanyak. Semoga ia menjadi hadiah tahun baru 2013 kepada rakan blogger Pemikir yang banyak membantu peningkatan trafik di Suara Pemikir.
Pecahan HADIAH adalah seperti berikut;

JANGAN Lupa Akan Palestine

JANGAN Lupa Akan Palestine 

Koleksi SENJATA API (Emas Tulin) Milik Saddam Hussein

Koleksi senjata api yang diperbuat daripada emas tulen, yang dikatakan milik  Saddam Hussein. Inilah sebahagian dari koleksi senjata api beliau yang pasti memukau mata memandang.
Lihatlah kesemua koleksi ini (15 Gambar)

Gaya COOL Hotel TERTINGGI Dunia (16 Gambar)

Hotel Ritz Carlton Hong Kong diiktiraf sebagai bangunan hotel tertinggi di dunia. Ia terletak diantara tingkat 102 dan 118 International Commerce Center di Hong Kong. Tingkat tertinggi hotel ini terletak hampir 490 meter dari permukaan bumi dan memiliki pemandangan yang sangat menakjubkan.

JOZAN : Bila Acai JUMPA Mael Lambong (Video)

JOZAN : Bila Acai JUMPA Mael Lambong
Satu komedi lakonan Johan dan Zizan Rajalawak yang sangat menghiburkan.
Saksikan sendiri video ini

BERAPA Agaknya GAJI 10 Pemain TERMAHAL Dunia

BERAPA Agaknya GAJI 10 Pemain Termahal Dunia Lihat seterusnya 7 orang lagi gaji antara pemain paling mewah dunia.

Kenali PUNCA Anda Jadi PELUPA

Semakin hari semakin lupa. Andainya itu berlaku kepada kekasih yang telah mengkhianati kita tidaklah kita risau kan? Namun pada hakikatnya, lupa kepada banyak perkara yang kita harus ingat menimbulkan masalah dalam kehidupan harian. Sering kita mendengar bahawa lupa atau nyanyuk hanya berlaku kepada golongan tua dan berumur. Namun, pada hakikatnya, penyakit lupa sudah tidak mengenal usia. Muda, remaja, dewasa atau tua, anda sedang diburu oleh penyakit lupa.
Di sini biarlah kita kongsi beberapa sebab gejala penyakit lupa ini semakin menghampiri setiap individu dan tentunya tidak mengenal usia dan jantina;
1) Rehat yang kurang Otak akan sihat jika kita dapat tidur yang mencukupi. Hasil kajian mengatakan seseorang yang tidur 6 jam sehari mungkin merasa cukup tidur tetapi bila dijalankan ujian memori mereka sukar untuk mengingat. Oleh itu, pertajamkan daya ingatan anda dengan rehat yang cukup. Amalkan tidur selama 6 minit jika berasa terlalu letih. Cara ini boleh memacu daya ingatan anda unt…

WINGS Di Zaman Bujang Trang Tang Tang

WINGS Di Zaman Bujang Trang Tang Tang Hahaha Siap tumbuk Belacan lagi tu....

UFB - KHAWARIJ Dan Isu Kafir Mengkafir Sesama ISLAM

UFB - Siapa Itu KHAWARIJ Dan Isu Kafir Mengkafir Sesama ISLAM
Dengan video keterangan ini sehingga habis dan nilailah dengan jiwa dan hati yang bebas dan tenang. Janganlah malu untuk mengetahui kebenaran dan menimba ilmu. Sesungguhnya mencari ilmu dan kebenaran itu satu fardhu kifayah kepada umat Islam.


Kisah Jin IFRIT Mencuri Cincin Nabi SULAIMAN A.S.

1. Kisah Jin IFRIT Mencuri Cincin Nabi SULAIMAN A.S. menarik perhatian Pemikir dan berhajat untuk berkongsi kisah ini dengan pembaca Blog Suara Pemikir. Apapun sumber asal cerita ini tidak dapatlah dipastikan. Kepada sesiap yang lebih arif bolehlah menilai dan melakukan tindakan susulan.

Nabi Sulaiman A.S. merupakan antara nabi yang yang memiliki mukjizat seperti mampu berkomunikasi dan melihat jin dan sebagainya. Antara mukjizat lain yang diberikan oleh Allah SWT pada Nabi Sulaiman a.s. adalah tertulis pada cincinnya namanya dan nama Allah SWT. Adapun setiap sesuatu yang tertulis padanya nama para Nabi dan nama Allah tidak boleh dibawa ke sebarang tempat seperti tempat-tempat yang hina seumpama tandas, tempat-tempat maksiat dan seumpamanya juga tidak boleh dipakai ketika tidur dan ketika berhadas besar.
Kerajaan Nabi Sulaiman a.s. masyhur serta luas kekuasaannya sehingga anginpun tunduk atas segala perintahnya. Maka ini memudahkan Nabi Sulaiman a.s. untuk pergi ke suatu tempat yang dih…

Ranking TERKINI Blog Suara Pemikir

Ini adalah paparan Ranking Terkini (21.12.2012) BLOG Suara Pemikir oleh Alexa.com Alhamdulillah... Setelah beroperasi selama 9 bulan. Sasaran awal pemikir untuk mencapai ranking ini adalah seawal 12 bulan Blog Suara Pemikir beroperasi iaitu pada April 2013, namun telah mencapainya seawal 9 bulan.
Semoga terus maju kepada Blog Suara Pemikir. Terima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan nasihat selama ini.

Peniaga DIROMPAK Tetapi Tetap Bertindak MULIA (Video)

(To all Who Hate muslims Must Watch) Perompak, merompak sebuah kedai milik seorang Muslim. Perompak kemudiannya menyerah diri dan merayu agar tidak ditembak. Namun apa yang berlaku amat mengejutkan.

Pemilik kedai itu telah memberikan wang kepada perompak tersebut dan menyuruhnya beredar. Sangat tidak di duga tindakan peniaga ini
Lihat sendiri video ini

HOT : Peluang RM / DUIT Pasif Dengan SNB.my

1. Sebuah perniagaan online yang berkonsepkan "Shopping Complex" Online akan di lancarkan tidak lama lagi. Ini adalah peluang untuk para pelayar internet untuk mendapat pendapatan atau DUIT Pasif diwaktu melayari internet.


2. SNB.my di sasarkan menjadi tapak pembelian barangan keperluan harian rakyat Malaysia dalam masa terdekat mamandangkan trend membeli barangan di internet telah menjadi trend baru rakyat Malaysia kerana kesibukan tugas harian.
3. Barangan yang di sediakan di SNB.my adalah seperti barangan harian, barangan kesihatan, barangan kereta, makanan, minuman, produk kesihatan, produk perkhidmatan atau services malah boleh dikatakan merangkumi semua jenis produk keperluan termasuk pakaian, kerongsang, tudung, kain dan sebagainya.
4. SNB.my berkongsepkan "Orang Berbelanja Anda Dapat Duit" dan "Orang Menyertai SNB.my Anda Dapat DUIT". Makanya, setiap perbelanjaan yang dilakukan oleh orang yang anda perkenalkan di SNB.my akan memberikan anda pendapata…

BLOGGER Malaysia Yang Mencapai PAGE RANK 9/10

BLOGGER Malaysia Yang Mencapai PAGE RANK 9/10 Adapun Page Rank oleh google ini adalah sebagai menunjukkan KEKUATAN Pengaruh blog tersebut yang hanya blog benar benar berpengaruh sahaja yang mendapat Rank Sebegini. Blog Pemikir ini pun masih Sekadar 0/100 (Page Rank)
Jangan Terkejut melihatkan siapa Pemilik Blog ini... Lihat sendiri siapa pemilik blog ini 

Gambar Yang Membuat Anda TERPAKU Seketika (13 Gambar)

Gambar Yang PASTI Membuat Anda TERPAKU Seketika
Gambar yang unik dan jarang di temui. Boleh diperolehi secara kebetulan sahaja.
Tek percaya?
Lihatlah sendiri

BILAKAH Malaysia Akan Ada PERPUSTAKAAN Sebegini (9 Gambar)

Keindahan Perpustakaan UNIVERSITI CORNELL  Dengan laman Kehijauan di Bahagian Dalam Bangunan
Laman pada musim sejuk?
Di Cornell University mereka menyedari pelajar akan mengalami tekanan ketika hampir waktu peperiksaan. Mereka juga menyedari para pelajar gemar mengulangkaji di laman-laman sekitar kolej ketika musim panas.

Malang sekali kini sedang musim sejuk dan laman-lama yang ada dilitupi frost dan salji. Oleh sebab itu bagi memenuhi kehendak pelajar yang mahukan laman untuk mentelaah, sebuah laman sintetik dibuka di dalam perpustakaan universiti. Pihak universiti mendapat bantuanFakulti Ekologi Manusia bagi menghasilkan laman sintetif yang sehampir mungkin kepada laman asli bagi menghasilkan suasana pembelajaran yang kondusif.

Sangat menarik kan. Bilalah Malaysia akan buat begini. Bayangkan bersantai di atas rumput dalam keadaan berhawa dingin. Pasti selesa kan.

Pasangan Ditangkap BASAH Di Arak Keliling KAMPUNG

Pasangan Ditangkap BASAH Di Arak Keliling KAMPUNG

Masyarakat mempunyai pelbagai pendapat berkaitan hal ini. Ada yang mengatakan ianya PATUT sebagai pengajaran dan ramai juga yang menyatakan tindakan ini hanyalah sekadar melepaskan geram masyarakat tanpa menilai kesan dan akibat.

apa pun anda lihat sendiri video ini

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat Yang 5 (Fakta Menarik)

1. Ada pun pada mereka yang berfikir. Maka tidak Allah jadikan sesuatu itu hanya sia sia dan pasti ada sesuatu yang ingin Allah sampaikan kepada hambanya yang berfikir dan yakin kepada Allah.
2. Makan hal ini tidak lah di sia siakan oleh orang tua tua dahulu apabila menyatakan waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran dan istilah 'PANTANG' telah diguanakan untuk tidak  berada di luar rumah malah menutup pintu dan jendela pada waktu sebagini.
3. Mungkin beranggapan mereka lebih moden dan lebih saintifik dari orang dahulu. Masyarakat pada hari ini telah mengabaikannya malah sesetengah memperlekehkan 'amaran' dan teguran ini. 
4. Mari kita pandang hal ini sedikit lari dengan sudut sains semata mata.

UNTUNGNYA Arwah Suami WANITA Ini

Laman facebook Aqsa Syarif memaparkan sesuatu yang menunjukkan kemuliaan hati seorang wanita yang telah kehilangan suaminya. Tindakan yang dilakukan oleh wanita ini sangatlah mulia dan jelas tidak memandang harta peninggalan suami adalah sebagai pusaka buat dirinya semata mata.
Untuk lebih jelas apa yang berlaku lihat gambar dan tulisan di Facebook Aqsa Syarif seperti yang ada di bawah. --------------------------------------------------------------------------------------

Rekaan MENARIK Lapangan Terbang KUWAIT (12 Gambar)

Rekaan lapangan terbang terbaru KUWAIT yang bakal dibina tidak lama lagi. Dengan Rekaan menarik oleh Firma Foster and Partners yang mereka kampus terbaru Apple berbentuk UFO dan Universiti Teknologi Petronas. Sebagaimana kebanyakkan rekaan ciri rekaan Fosters, bangunan ini banyak menggunakan ruang terbuka dan atap yang tinggi. 

Lapangan terbang ini bakal menjadi lapangan terbang paling mesra alam dengan pensijilan tahap emas LEED. Bahagian atapnya mempunyai lubang terbuka yang memberikan pencahayaan semula jadi diwaktu siang. Ini menjimatkan penggunaan lampu. Very much like our awesome KLIA. Atapnya juga diletakkan panel photovoltaic yang dapat menghasilkan tenaga elektrik. Apabila siap kelak dua terminal berbentuk tiga segi ini mampu menampung sebanyak 13 juta penumpang setahun.

PENDAPATAN Pertama Dari SNB.my

Ini adalah contoh penyata pendapatan dari SNB.my. Sebuah syarikat Sdn Bhd. Milik bumi putera yang MASIH BAHARU memulakan operasinya dan belum lagi dilancarkan secara rasmi. Setiap pendapatan juga akan dimaklumkan dengan menggunakan sistem Email, SMS terus ke Handset anda sebagaimana yang ditunjukkan dalam gambar di bawah artikel ini.
Kepada mereka yang ingin mengenali SNB.my bolehlah ke merujuk kepada entri yang lepas bertajuk HOT : Peluang Duit Pasif Dari SNB.my (KLIK Di Sini) atau (Di Sini)
Jangan TERLAMBAT untuk menyertai kami dengan MENDAFTAR SEKARANG (Klik) kerana SNB.my mengamalkan sistem auto placement kedudukan anda dalam sistem Geonology Matrik sebagai downline atau upline. Maksimum 5 downline ditetapkan bagi memberikan peluang sama rata untuk berkong pendapatan dalam rangkaian anda.

Awek DAPAT Sesuatu Dari SUGAR DADDY Jutawan

Kekayaan Sugar Daddy yang dimiliki oleh seorang gadis Cina Di China ini telah membuatkan ramai yang cemburu dengan kemewahan yang dinikmatinya. Hadiah sepersalinan baju yang dibuat dari duit RM 98,000.00 (Yuan 200,000.00) diperolehinya pada hari jadi beliau yang ke 21.

 Namun dalam masa yang sama beliau sangat dibenci dan menjadi bahan hinaan serta tohmahan sebilangan besar wanita lain dan masyarakat China kerana bongkak mengayakannya di laman Weibo.

JOM Berkenalan Dengan SYAITAN

Mengenali syaitan dengan lebih dekat boleh menilai dan mengenal diri kita agar tidak terpedaya dan terikut akan seruannya. "Bak kata pepatah. "Kalau hendak mengelahkan musuh, maka hendaklah kamu benar benar kenal mereka"
Lihatlah sendiri biodata syaitan sebagaimana yang disenaraikan di bawah. Kepada mereka yang lebih berilmu, sekiranya belaku kesalahan, harap dapat perbetulkan untuk kebaikan bersama.
Nama  IBLIS LAKNATULLAH
T. Kelahiran  Bermula dari keengganannya sujud kepada Nabi Adam a.s
Status diri  Fasik kelas pertama
Agama  Kufur

Makan Di SINI dan Anda Pasti INSAF ..

Makan Di Dan Insafi Diri...

JOM Baca Cerita LAWAK Untuk Hilangkan Stress

Tekanan memang menjadi lumrah dalam kehidupan. Namun sebagai manusia yang diberikan kelebihan akal oleh Allah. Kita haruslah mencari jalan untuk meredakan tekanan yang kita hadapi dengan cara yang betul dan tidak bertentangan dengan ajaran agama. 

Membaca kisah lawak atau jenaka adalah salah satu daripadanya. Jom layan jenaka ini. Enjoy!
Lawak 1 Suami : Kenapa Sayang menangis? Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang.. Suami : Buku apa? Isteri : Buku bank abanglah..
Lawak 2 Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang? lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan? budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya. lelaki : ?????
Lawak 3 3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Katanya, ‘Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Kerja MENCUCI Tingkap Burj Khalifa (Video)

Kerja MENCUCI Tingkap Burj Khalifa, Iaitu bangunan yang tertinggi di Dunia yang terletak di DUBAI. Kerja ini bukan untuk Pemikir kerana Pemikir takut pada ketinggian dan kelajuan.
Lihat sendiri video ini

Dunia Tidak Pernah ADIL Pada PALESTINE

Dunia Tidak Pernah ADIL Pada PALESTINE Maka, kebangkitan umat Islam dalam menyedarkan DUNIA adalah sangat perlu bagi mendedahkan kekejaman Israel kepada Umum.