Thursday, November 22, 2012

Durian Crepe ... Alahai Durian Crepe... (5 Gambar)


Durian crepe... durian crepe... Kalau sebelum ini masyarakat Malaysia terutamanya wanita sering bercakap pasal 'Cup Cake'. Sekarang durian crepe mula menjadi topik bualan hangat berkaitan makanan. Setakat ini Pemikir hanya mendengar nama sahaja berkaitan durian crepe ini. Belum pernah melihat secara live apatah lagi hendak merasa nikmat kesedapan makanan terbaru yang digembar gemburkan sangat enak ini.

Mungkin ada rakan blogger atau pembaca sekalian yang pakar membuat atau berniaga durian crepe... Bolehlah belanja Pemikir hehehe. Bagi resepi pun tak apa...
Teringin sangat hendak merasa bila melihat kebanyakan Facebook rakan rakan menunjukkan makanan ini (durian crepe) terhidang diatas meja mereka. Apalah rasanya ye.? Kalau nak dilihatkan rupa, memang menggoda. 
Kepada mereka yang berniaga ambillah peluang ini. Dan gunakan Internet sebagai media pemasaran yang telah terbukti berjaya.



Warna Hijau pun ada

Macam popia pun ada
Gambar: Google imej la - kan kata tak pernah tengok live. macam mana nak ambik gambar sendiri. hehe


11 comments:

  1. Nisah pun tak pernah makan lagi.
    InsyaAllah hujung minggu ni baru nak buat.
    Entah jadi, entah tidak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah mesti best tu. Cuba jangan tak cuba. jedi ke tak share lah kat blog. kalau jadi tu sahre la dengan pemikir ye. nak merasa.

      Delete
  2. bestnyer dpt makan ni.. yummie jer kelihatan. pd mrk yg anti durian.. bermasalah lah jawabnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain je bunyi nye tu. Leeza ni anti dunrian ke? dengar dengarnya bau dunian crepe ni kuang kuat berbanding durian biasa.

      Delete
  3. sayta pun tak pernah makan lagi benda ni. tapi nampak memang sangat menarik je.. nak kena cari jugak ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita sama sama carik abang boni yang kacak. hehe

      Delete
  4. memang sedap pon,,hehehe memg tak puas mkn haritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye kesedap... makin tak sabar ni

      Delete
  5. ciktom xpernah makan lg..tp dah intai2 resepinya..nanti rajin2 blh cuba buat..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah buat tu jangan lupa lah share sikit dengan Pemikir ye cik tom. Ni tak boleh fikir sebab tak merasa lagi. hehhe semalam pusing MAHA pun tak jumpa... kot dah habis

      Delete

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks