Monday, June 4, 2012

Suara Pemikir : Kasihnya Ayah...

1. Kasih Seorang Ayah... Kadang-Kadang Ketegasan Seorang Ayah Membuatkan Kita Rasa Bosan Dan Tak Suka Malahan Ada Yang Benci... Tapi Sapa Tahu Apa Yang Tersimpan Dalam Hati Seorang Ayah. Kadang-Kadang Ayahlah Yang Paling Tersentuh Hatinya Dan Yang Paling Menyayangi Anaknya Melebihi Si Ibu... Cuma, Bapa Ada Masanya Ego Dan Tak Sangat Menunjukkan Kasih Sayang Kepada Anak-Anak. Sebab Itu Anak-Anak Lebih Rapat Dengan Ibu Kerana Kelembutan Seorang Ibu Serta Kasih Sayangnya Lebih Menonjol Dari Seorang Ayah...
2. Malahan, si Ayah tetap sedar akan 'WATAK' tegas yang perlu di dalam institusi keluarga...

3. MUAR - Dek kerana terlalu sedih, seorang bapa tetap memangku dan memeluk tubuh kaku anak lelakinya kira-kira satu jam selepas terlibat dalam kemalangan di Kilometer 2 Jalan Sengkang-Bukit Gambir, Ledang dekat sini pada pukul 9.50 malam kelmarin.

Tindakan Hashim Kamat, 55, yang tidak mahu melepaskan mayat Mohd. Izwan Farid, 19, daripada pelukannya menyayat hati orang ramai yang melihat kejadian itu.

Dia yang tinggal di Kampung Batu 19, Sengkang dekat sini mengetahui kejadian malang itu apabila menerima panggilan telefon daripada anak ketujuhnya, Hamizad, 16, menyatakan arwah terlibat dalam kemalangan.


1 comment:

Terima Kasih Kerana SUDI Singgah di www.suarapemikir.com
Kami Amat Menghargainya.
Thanks